Spørgsmål i Brevkassen d. 28.12.2014

Hvordan stopper jeg

KategoriAngstBedøvende stofferCannabisDepressionHashMedicinPotSkunkStoffer og abstinenserStoffer og hverdagen
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde19 år

Hej. Jeg skriver fordi jeg tror hash kan blive et problem i mit liv, hvis jeg ikke snart stopper. Jeg lider af svær angst og depression og tager dagligt 100mg Sertralin mod det, plus jeg går til psykolog 1 gang om ugen. Desværre føler jeg slet ikke det hjælper, og har derfor de sidste 5 måneder vænnet mig til at ryge en halv joint hver dag. Det gør at jeg ikke tænker på alle de problemer der normalt flyder i mit hoved, og gør at jeg kan sove uden at ligge i timevis, for at kunne falde i søvn. Plus det har fjernet mine mareridt jeg plejede at få. Men nu vil jeg gerne stoppe og ved slet ikke hvordan. Jeg har det dårligt når jeg ikke ryger, og tanken om at hvis jeg lige ryger så har jeg det godt igen med det samme, for mig til at ryge. Hvordan kan jeg fjerne tankerne fra hash? Hvad kan hjælpe? Er det meget skadeligt at ryge?

Svar fra Brevkasserådgiver Brevkasserådgiver

Hej

Tak for din mail.
Du fortæller at du lider af svær angst og depression og dagligt får ordineret Sertralin, som er et præparat mod bl.a. depression og svær angst. Samt får du hjælp fra en psykolog. Det er rigtig vigtigt at man får andet end medicinsk hjælp, når man lider, som du af svær angst og depression.
Det giver god mening at hashen giver dig en indre ro, der gør at tankerne falder til ro og at du kan sove om natten, idet den bl.a. har en indvirkning på vores følelser, den ligger ”ligesom et låg på dem”. Min erfaring, er at mange unge som ryger ikke drømmer, men at disse kan komme tilbage når man stopper (ikke nødvendigvis som mareridt).
Hashen giver mange gange en psykologisk afhængighed, så det er natuligt at du har svært ved at slippe tanken og det er også den som får dig til at ryge.
Hvis det er muligt for dig, vil det være super godt, hvis du kan tale med din psykolog om dit forbrug, så denne kan hjælpe dig, med at finde ro på anden måde end ved at ryge.
Der findes flere måder at fjerne tankerne fra hashen, men jeg tænker at det vigtigt at du får de råd som passer præcis til dig som person og nu da du har andre udfordringer vil jeg, hvis det ikke er muligt eller det ikke giver mening anbefale dig at tage kontakt til det misbrugscenter som ligger i din hjemkommune(du kan finde adresse og tlf på Netstof), de vil også kunne hjælpe dig, med at finde nye redskaber til at skabe en hverdag, uden at føle at du skal ryge. Som oftest kan man starte med nogle anonyme samtaler, inden man beslutter sig for at lade sig indskrive i behandling.
Slutteligt spørger du om det er meget skadeligt at ryge hash. Som du selv oplever har hashen indtil nu, haft en god virkning hos dig. Når jeg skriver, indtil nu, er det fordi, du aldrig ved hvordan du vil reagere på det, og når du er sårbar, som nu med dine udfordringer kan det bestemt godt være skadeligt.
Pas godt på dig selv og skriv endelig igen hvis du skulle have behov for det.

Jeg ønsker dig al det bedste i 2015. Godt Nytår.

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Dreng / mand20 år

hashmisbrug

Hej, jeg var sammen en pige i 3 uger ,hun elskede mig og jeg elskede også hende ,men jeg vidste også ik at hun har et hashmisbrug ,altså hun ryger hver dag om aftenen fordi hun siger at jeg kan ikk...
Se flere spørgsmål >