Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Hvad er der sket?

KategoriAngstBedøvende stofferCannabisFuckupsFuckupsHashPotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Hej. Jeg er en 17-årig pige. Siden jeg var 11 år, har jeg haft røget hash, som førte til et misbrug, som jeg senere hen fik hjælp til, og jeg stoppede mere eller mindre for lidt over et år siden. Her de sidste par måneder, har jeg røget et par gange, men igår gik det helt galt, og jeg er lidt bekymret for hvad der er sket, samt min bedste ven, som var der, også er meget chokeret efter oplevelsen. 

Min ven og jeg havde gjort klar til en hygge-aften, og vi røg bong. Jeg var utrolig skæv efter hovede nummer 2, men jeg røg det 3..

Da jeg er igang med at puste røgen ud, begynder jeg at brække mig, og kort efter går det helt galt. Jeg bliver iskold over hele kroppen, og sveden driver af mig. Jeg begynder at ryste så meget, at jeg ikke engang kan holde på et glas vand og tænderne klaprer i munden på mig. Mit hjerte hamrer helt vildt, og jeg troede virkelig, at jeg skulle dø. Jeg havde vildt noia på, og vidste virkelig ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg kunne næsten ikke få vejret, fordi jeg var så dårlig. Det var virkelig som om, at min hjerne havde slået fra. Samtidig misforstod jeg alt hvad min ven sagde, jeg havde virkelig noia på. Min ven og jeg snakkede om det idag, og han fortalte, at jeg havde været helt vild i blikket, og nærmest ikke var til at komme i kontakt med, min stemme var helt forvrænget, og jeg var nærmest bange for alt. Han havde aldrig oplevet noget lignende, han var sikker på, at jeg havde fået en hash-psykose. 

Jeg kom så op i sengen, og fik det bedre. Det fysiske stoppede, og jeg blev klar i hovedet igen. 

Idag har jeg været meget træt i kroppen, men ellers har der intet været. Og man plejer jo at blive træt, dagen efter man har røget. 

Hvad er det, der er sket? Og er der noget jeg skal holde øje med, eller skal jeg bare tage det som en ordenlig lærestreg, nu hvor der ikke er sket "mere"? Det har virkelig skræmt mig, og holder mig fuldstændig fra det, fremover. Vil bare godt høre, hvad det er der er sket, da det virkelig har chokeret min ven og jeg. 

Hilsen den anonyme.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Anonyme  

Som du beskriver det kan det godt være en kort hash-psykose og med det lange forløb forud hvor du har røget mange gange siden du var barn vil jeg mene at det er sandsynligt at det er en psykose. 

Selvom du har holdt pause er risikoen for at du får problemer igen stadig stor og hvis du har haft en oplevelse som den du har, er det et klart signal om at du nok skal lade helt være med at ryge, både fordi du har svært ved at styre hvor meget du ryger og fordi en psykose – også en lille en af slagsen – tyder på at du er sårbar og risikerer at det samme sker igen næste gang du ryger… du ved bare ikke om det bliver kortvarigt eller langvarigt.

 

Hilsen

Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Pige / kvinde40 år

Oxycondon

Hej Er så fortvivlet og på randen til at blive skør i hovedet af at tænke mig gul og blå, for at finde på løsninger som virker. Min man er i behandling på CSU for misbrug af Oxycondon. Han lyver om...
Se flere spørgsmål >