Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Hvad er der sket?

KategoriAngstBedøvende stofferCannabisFuckupsFuckupsHashPotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Hej. Jeg er en 17-årig pige. Siden jeg var 11 år, har jeg haft røget hash, som førte til et misbrug, som jeg senere hen fik hjælp til, og jeg stoppede mere eller mindre for lidt over et år siden. Her de sidste par måneder, har jeg røget et par gange, men igår gik det helt galt, og jeg er lidt bekymret for hvad der er sket, samt min bedste ven, som var der, også er meget chokeret efter oplevelsen. 

Min ven og jeg havde gjort klar til en hygge-aften, og vi røg bong. Jeg var utrolig skæv efter hovede nummer 2, men jeg røg det 3..

Da jeg er igang med at puste røgen ud, begynder jeg at brække mig, og kort efter går det helt galt. Jeg bliver iskold over hele kroppen, og sveden driver af mig. Jeg begynder at ryste så meget, at jeg ikke engang kan holde på et glas vand og tænderne klaprer i munden på mig. Mit hjerte hamrer helt vildt, og jeg troede virkelig, at jeg skulle dø. Jeg havde vildt noia på, og vidste virkelig ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg kunne næsten ikke få vejret, fordi jeg var så dårlig. Det var virkelig som om, at min hjerne havde slået fra. Samtidig misforstod jeg alt hvad min ven sagde, jeg havde virkelig noia på. Min ven og jeg snakkede om det idag, og han fortalte, at jeg havde været helt vild i blikket, og nærmest ikke var til at komme i kontakt med, min stemme var helt forvrænget, og jeg var nærmest bange for alt. Han havde aldrig oplevet noget lignende, han var sikker på, at jeg havde fået en hash-psykose. 

Jeg kom så op i sengen, og fik det bedre. Det fysiske stoppede, og jeg blev klar i hovedet igen. 

Idag har jeg været meget træt i kroppen, men ellers har der intet været. Og man plejer jo at blive træt, dagen efter man har røget. 

Hvad er det, der er sket? Og er der noget jeg skal holde øje med, eller skal jeg bare tage det som en ordenlig lærestreg, nu hvor der ikke er sket "mere"? Det har virkelig skræmt mig, og holder mig fuldstændig fra det, fremover. Vil bare godt høre, hvad det er der er sket, da det virkelig har chokeret min ven og jeg. 

Hilsen den anonyme.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Anonyme  

Som du beskriver det kan det godt være en kort hash-psykose og med det lange forløb forud hvor du har røget mange gange siden du var barn vil jeg mene at det er sandsynligt at det er en psykose. 

Selvom du har holdt pause er risikoen for at du får problemer igen stadig stor og hvis du har haft en oplevelse som den du har, er det et klart signal om at du nok skal lade helt være med at ryge, både fordi du har svært ved at styre hvor meget du ryger og fordi en psykose – også en lille en af slagsen – tyder på at du er sårbar og risikerer at det samme sker igen næste gang du ryger… du ved bare ikke om det bliver kortvarigt eller langvarigt.

 

Hilsen

Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Dreng / mand20 år

hashmisbrug

Hej, jeg var sammen en pige i 3 uger ,hun elskede mig og jeg elskede også hende ,men jeg vidste også ik at hun har et hashmisbrug ,altså hun ryger hver dag om aftenen fordi hun siger at jeg kan ikk...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >