Spørgsmål i Brevkassen d. 4.7.2014

Hashmisbrug gennem 20 år

KategoriCannabisHashKæresterKærlighedNysgerrighedPårørendePotSkunkTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Hej Jeg står i den situation at jeg har forelsket mig i en mand som desværre har et mangeårigt hashmisbrug med sig. Mit spørsmål er hvordan de fysiske og psykiske konskvenser efter et 20 års langvarigt dagligt forbrug af hash kan være. – og om der overhovedet er nogen sandsynlighed for at man efter så lang tid kan blive afvænnet fra det? Han virker som en nogenlunde velfungerende mand.. Dog med tendens til lidt angst og tankemyller. Jeg har ikke umiddelbart kunne mærke på ham at han var påvirket.. Men jeg har absolut heller ingen erfaring med nogen former for rusmidler selv. Jeg ved at han har røget 2-3 joints dagligt.. Og nogen gange mere . Men at han nu ønsker at komme ud af det da han gerne vil have en fremtid sammen med mig. Jeg håber I kan hjælpe med mine spørgsmål.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Det er efter min erfaring altid muligt at stoppe men der er en periode med irritabilitet og ofte også søvnforstyrrelser som er abstinenserne efter langvarigt brug. Så er der jo det som plager alle rygere der stopper – nemlig trangen når man når de punkter på dagen hvor man plejer at ryge.

Man kan forsøge at klare det selv og når motivationen er stor kan det ofte lykkes, især hvis der er en partner som ikke ryger og ellers må man søge misbrugscenter eller måske blot egen læge for at få lidt hjælp medicinsk. Der er en del muligheder for at afhjælpe symptomer men de skal aftrappes stille og roligt over de følgende måneder efter ophør.

Symptomerne på langvarigt hashforbrug kan hyppigst være koncentrationsproblemer som man ikke mærker så meget til da det jo er den almindelige situation at være i men det kan til gengæld udløse netop det stress og nervøsitet som du beskriver og som man jo så dæmper med en joint, når man ikke fungerer så godt som man selv og omgivelserne måske forventer.
Har man røget hash fra tidlig alder kan der være problemer med at lære og huske, mere permanent.

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >