Spørgsmål i Brevkassen d. 21.6.2015

Hash psykose

KategoriAngstBedøvende stofferCannabisHashKonkrete bekymringerNysgerrighedPårørendePotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde19 år

Hej, 

Jeg har en pårørende der er indlagt på den lukkede afdeling grundet akut stress/angst/hashphykose. 

Jeg som pårørende er bekymret og har fået besked på ikke at besøge hende, da det aktivere nogle centre i hjernen der gør hendes situation svære. 

Hun får anti phykotisk medicin og noget beroligende. Hun har røget hash i 3-4 år. Og har aldrig prøvet noget ligende. 

Vi læste sammen op til eksamerne og skulle snart være studenter. Det hele tager en draktisk drejning efter en af eksamerne, som gik dårligt. Jeg har sovet sammen med hende alle dagene og når jeg kigger tilbage kan jeg godt se at det var noget galt. 

Min bekymring ligger i, om hun bliver ''normal''/virkelighedforstående igen. Man hører om folk der aldrig kommer ud af det igen. Hun har været indlagt i under en uge og røg på den lukkede (så må hun jo være til farer for sig selv) 

Jeg har kontakt med hendes forældre og hun får det ikke bedre. (hun kan hverken spise eller sove). Hun spørg ikke efter mig/hendes veninde, hendes kæreste. Eller forældrene når de er gået efter besøget. Jeg vil ikke presse mig på hos forældrene for jeg ved hvor hårdt det tager på dem. 

Mine spørgsmål er:

Bliver hun okay igen? og hvad kan jeg gøre? 

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Som du vil kunne se andre steder her på Netstof så ved man ikke på forhånd om man er sårbar over for cannabis eller andre stoffer før man står med problemet. For nogle som er i risiko for at udvikle en sygdom med psykose kan cannabis være med til at udvikle tilstanden og det at man har røget tidligere er ikke en garanti for at der ikke sker noget næste gang man gør det – samtidig har i været igennem en stresset periode med eksamen så hun har været ekstra sårbar over for den belastning som hash kan give på psyken.

Jeg kan ikke fortælle dig hvordan det vil gå fremover men hun har i hvert fald reageret meget kraftigt og forløbet er nok ikke lige overstået og alt tilbage som det plejer i løbet af et par uger. Hvis hun har fået en alvorligere sygdom som skizofreni er det noget der er der længe men mange kommer sig igen selvom de er sårbare og i risiko for at der kommer perioder hvor det går dårligt.

Vi må håbe at hun retter sig hurtigt og du skal nok få lov til at besøge hende når hun kommer mere til sig selv igen men lige nu er det måske bedst at der ikke kommer så mange på afdelingen.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >