Spørgsmål i Brevkassen d. 4.11.2012

Hash misbrug?

KategoriBedøvende stofferCannabisForbrug eller misbrugHashKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunkTHC
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand18 år

Hej netstof.dk

Jeg er en dreng på 18 år, som godt kan lide at ryge hash 2-3 gange om ugen, som regel i weekender i stedet for at gå i byen. Jeg ryger altid med nogle gamle venner, som jeg har kendt i langtid. Vi ryger normalt for 100-150 kr (1,2-2 gram hash) på en aften, når vi ryger. Jeg føler ikke noget besvær med at passe skolen eller passe på økonomien. Jeg føler ikke noget besvær med at stoppe med at ryge, da jeg lige har holdt 12 dages pause.

Men har jeg alligevel et misbrug selvom at jeg ikke føler jeg har?

Grunden til, at jeg ryger, er at jeg føler det gør min hverdag nemmere, det er hyggeligt og sjovt og fordi jeg ikke ved hvad jeg ellers skulle lave og det er billigere end en bytur hver weekend.

Mvh

En ryger 🙂

Hej

Det kan være rigtig svært at vurdere om man selv eller andre har et misbrug. Nogle gange er man selvfølgelig ikke i tvivl, fordi det er meget tydeligt, at en person er narkoman eller alkoholiker, men ofte vil det kunne diskuteres, om en person har et misbrug.

Det der er afgørende for, om du har et misbrug, er hvilke konsekvenser dit forbrug har. Går forbruget for eksempel ud over arbejde, uddannelse, familie, kæresteforhold eller kontakten til de venner, der ikke ryger, så har du måske et misbrug.

Det kan være rigtig svært for dig selv at se, hvilke konsekvenser dit hashforbrug egentlig har. Mange fortæller bagefter, at de dårlige ting ved hashrygning kom "snigende" og de ikke selv opdagede dem, før de var ude i et misbrug.

Hvis du ryger hash 2-3 gange om ugen, vil din hjerne sandsynligvis være påvirket af hash hele tiden og mit gæt er, at den ikke fungerer helt på samme måde, som den ville gøre, hvis du ikke røg hash. Det "uheldige" ved hash er, at det bliver i hjernen i meget lang tid og påvirker vores måde at tænke på meget mere end fx alkohol.

Du føler, at hash gør din hverdag nemmere og derfor er der risiko for, at du begynder at ryge hash hver dag. Pas på med det. I begyndelsen gør hash tingene nemmere, men det holder op på et tidspunkt og hvis du fortsætter med at ryge, så kan tingene pludselig blive meget sværere at finde rundt i.

Hvis du vil høre mit ærlige svar, ud fra det du skriver, så er det ikke sikkert, at du har et misbrug lige nu, men du skal passe på, for det er nok lige på grænsen og du kan meget nemt udvikle et misbrug. Du skal være mere opmærksom på, hvilke konsekvenser dit forbrug egentlig har, for det er ikke sikkert, at du er 100% klar over, hvad hashen gør ved dig.

Hvis du har nogle venner, der ikke ryger hash, er det rigtigt vigtigt at holde kontakten til dem (er det svært at holde kontakten, kan dette være på grund af hashen).

Spørg indimellem nogle af de venner, der ikke ryger hash, om de synes, du har ændret dig.

Vær så ærlig som overhovedet muligt, når du "undersøger", hvad det at ryge hash gør ved dig. Går det for eksempel virkelig så godt i skolen, som det ville gøre, hvis du ikke røg hash?

 

Håber du kan bruge mit svar.

Søren

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >