Spørgsmål i Brevkassen d. 22.5.2020

Effekt af hash

KategoriBedøvende stofferCannabisCBDEdiblesHashHHCKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand16 år

Hej hvilke effekter vil det have på en 16 årlig at ryge sig skæv på hash ca 30 gange i løbet af et år. Og har det nogen langvarige effekter?

Svar fra rusmiddelekspert Søren Holm

Hej

Nogle undersøgelser har vist, at det kan give varige skader, hvis man ryger hash, inden man er fyldt 18 år, men forskerne diskuterer fortsat, om det fx betyder, at din IQ vil være lavere, når du bliver voksen.

Uanset om der er varige skader eller ej, så kan det have negative konsekvenser for dig at ryge hash flere gange om måneden, og det kan påvirke din uddannelse, da det bliver sværere for dig at arbejde målrettet og vedholdende.

Noget tyder altså på, at teenagehjernen er mere sårbar i forhold til hash, så jeg vil klart fraråde, at du ryger hash som 16-årig.

Vh.

Søren

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >