Spørgsmål i Brevkassen d. 20.4.2014

Depersonalisering

KategoriAndre stofferAngstBedøvende stofferCannabisFeststofferHashKonkrete bekymringerKrop og sundhedMDMAPot
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand20 år

Hej!

Jeg er for 48 dage siden stoppet med at ryge hash, efter et ca. 3 års misbrug. 
Det gik fint de første 12 dage, indtil jeg i en stressende situation fik et angst anfald, efterfulgt af depression og paranoia, og siden da har alt føltes som en drøm. Alt virker uvirkeligt. 

Jeg tog nytårs aften en stor dosis MDMA, på cirka 2-3 g og efter det følte jeg mig noget lignene, men det forsvandt efter cirka 1 uge.

Sker det her pga. at jeg er stoppet med mit misbrug eller pga. jeg måske dæmpede de symptomer jeg fik efter nytårsaften med hash? 

Jeg fik det forresten dårligere og dårligere af at ryge hash efter den episode, og er dermed stoppet.
Går det væk af sig selv?
Jeg har været til lægen og fået noget Lyrica, som er angst dæmpene som virkede de første 3 uger, men her for cirka 10 dage siden kom det tilbage. Paranoiaen er forsvundet, men jeg er utroligt bekymret hele tiden, og den her "drømmeverden" følelse er stærkere end før.

Venlig Hilsen D.

Hej D.

Først og fremmest vil jeg gerne sige tillykke med, at du er på vej videre efter 3 års misbrug. Selvom det har været hårdt den sidste tid, er jeg sikker på, at du er på vej i den rigtige retning.

Ud fra det du fortæller, tænker jeg, at den store dosis MDMA, som du tog nytårsaften, kan have påvirket balancen i din hjerne.

Du oplevede bivirkninger i ugen efter nytår og du begyndte at få det dårligt, når du røg hash. Dette kan være tegn på, at dit signalstof-system kom ud af balance.

Der kan dog også være en anden forklaring på din oplevelse af "uvirkelighed". Det kan være fordi, du vender tilbage til den "virkelige verden" efter 3 år med misbrug. Hvis du har været mere eller mindre påvirket af rusmidler i en lang periode, er dette måske den virkelighed, du har vænnet dig til og den "virkelige verden" kan virke uvirkelig.

Jeg kan ikke vide med sikkerhed, hvilken af disse forklaringer, der er den rigtige. Måske er begge forklaringer årsag til en ubalance i din hjerne og med til at skabe den "drømmeverden", som du beskriver.

For det meste vil balancen i din hjerne falde på plads efter noget tid. Hvis du har energi og overskud, tror jeg, det kan hjælpe dig meget at dyrke motion og spise sundt.

Hvis du ikke kan holde det ud eller bliver meget deprimeret er det vigtigt, at du igen søger hjælp gennem din egen læge.

Du må meget gerne skrive igen, hvis du har nye spørgsmål eller tanker. Jeg vil også meget gerne høre, om du får det bedre 🙂

Søren

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Se flere spørgsmål >