Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Dårlig hukkommelse

KategoriAmfetaminBedøvende stofferCannabisHashKonkrete bekymringerKrop og sundhedLSDNysgerrighedPotPsykedelika
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Hej

Jeg har i en periode på halvandet år røget hash, det blev mere og mere. og i i hvert fald et halvt år, røg jeg 2-3-4 gange om ugenjeg begyndte også at tage en del amfetamin i en kortere periode.. og tog lsd en enkelt gang. nu er jeg så helt stoppet.. eller næsten, jeg ryger nok en joint en gang i måneden. eller mindre. 

mit problem er at selvom det er ca 3 måneder siden jeg holdte op, svigter min hukommelse stadig meget. men det er specielt situationer, dage, mennesker, fra den periode, jeg INTET husker om. kommer de minder aldrig tilbage? det skræmmer mig når folk fortæller mig hvad vi har lavet sammen i ÆDRU tilstand, som jeg SLET ikke mindes. 

og selv i dag glemmer jeg mange ting, dog ikke hele situationer, men vil min hukkommelse nogensinde blive helt god igen, eller er der en chance for jeg har skadet den permanent ?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej 

Du skriver ikke hvordan du reagerede mens du tog de forskellige stoffer og hvorfor du ændrede dit forbrug men når man ryger hash i store mængder kommer der helt sikkert problemer med at huske og det er måske det der er årsagen til at du holdt op. Amfetamin i misbrugsdoser giver også hukommelsesproblemer i adskillige måneder.

Alle stoffer har en ”abstinensperiode”, altså en periode med ubehag som kan være mere eller mindre ubehagelig og farlig afhængig af hvad det er for et stof, men fælles for dem alle er at man får en slags depression som ikke behøver at betyde at man sidder og er meget trist – det kan det godt gøre men ofte giver det sig udtryk som hukommelsesproblemer. 

For eksempel ved man at nogle amfetaminmisbrugere har problemer med at huske i 6-9 måneder efter de er stoppet mens andre ikke har de store problemer. Hvem der får problemer og hvem der ikke får ved man ikke på forhånd. 

Når man har påvirket sin hjerne gennem længere tid vil den prøve at modvirke stoffets effekt – det mærkes som tilvænning hvor man kan tage mere uden at blive så påvirket som tidligere – men når man holder op vil hjernen være ”irriteret” på en måde så den bruger meget energi. Det giver sig blandt andet udtryk ved at det er svært at huske – i perioder kan det være i orden men hvis man bliver lidt stresset kan der være sorte huller. At du stadig påvirker hjernen med cannabis og sandsynligvis også alkohol gør at det tager længere tid før du kommer op på fuld kraft.

Så mit umiddelbare råd er at holde en pause med at indtage nogen form for stof, spise ordentligt (husk omega 3 fedtsyrer), passe din søvn så din døgnrytme er på plads og ellers så vidt muligt få motion – det lyder måske kedeligt men alle tingene virker på hjernen og dermed også på hukommelsen. Din hjerne vil sandsynligvis rette sig over det næste års tid men hvis du vil hjælpe til så skal du følge rådene.

Hilsen

Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >