Spørgsmål i Brevkassen d. 15.7.2014

Allergi overfor hash?

KategoriBedøvende stofferCannabisHashKonkrete bekymringerKrop og sundhedPotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand19 år

Jeg er 19, fylder snart 20 og har røget hash i godt og vel 3 år, op til flere gange dagligt.

Det gjorde jeg hvertfald indtil for et par måneder siden, hvor jeg sad og røg en joint med et par af mine venner. Jeg havde hidtil aldrig haft en dårlig oplevelse med hash, men efter vi havde røget og jeg var på vej hjem, kunne jeg mærke at jeg pludselig begyndte og få meget voldsom hjertebanken. efter 2-3 minutter galloperede mit hjerte nu meget voldsomt, og jeg begyndte at få en trykken for brystet. Pludseligt stoppede det og jeg følte jeg var ved at blive kvalt, det er svært at beskrive, men det føltes som om noget maste min mave / bryst indvendigt, en slags varme det spredte sig ud gennem brystet for så at give slip, hvorefter mit hjerte begyndte og banke hurtigt igen. Uden at have prøvet at få et hjertestop før at det nok det tætteste jeg kan forholde det til.

Da jeg kom hjem var hjertebanken faldet lidt ned, men jeg havde ondt i højre side af hovedet, og jeg var næsten helt følelsesløs i højre side af nakken. jeg prøvede at sove det ud men fik nogle mærkelige vejrtrækningsproblemer, lidt ligesom tidligere men meget svagere, hvor jeg fandt mig selv gispe efter vejret flere gange i løbet af natten. 

dagen efter prøvede jeg at ryge en skunk-joint istedet, i tanken om at jeg muligvis havde fået noget dårligt hash aftenen før. Desværre var det ikke tilfældet og fik samme tur som sidste aften, med alle de samme symptomer. Derefter besluttede jeg at holde en lang pause og efter 3 måneder prøvede jeg så igen, men det var den samme historie om igen.

Mit spørgsmål er derfor om jeg har udviklet en form for allergi overfor hash, er det overhovedet muligt og er der andre med tilsvarende oplevelser til min? Jeg synes det er utroligt hvordan måden min krop håndterede hash på skiftede så hurtigt og så drastisk.

Håber ikke det er for langt og kedeligt, men har gået og undret mig over det i lang tid nu.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Man kan nok ikke kalde det allergi men mere at du har fået angstanfald af at ryge.

Det er en risiko som alle har men som ikke udløses for de fleste. Når stoffet først har udløst det problem det har er det svært at undgå at det kommer igen. Det kan godt være at det er noget cannabis med højt THC-indhold der har udløst det men du har fået en ”bivirkning” ved at ryge og at den bivirkning nu dukker op hver gang du prøver.

Det er ikke til at vide om det vil forsvinde hvis du holder en lang pause men der er stor risiko for at der kommer ubehag selv efter lang tids pause.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde50 år

passiv rygning

Hej Jeg arbejder på et plejecenter, hvor en beboer ryger hash, han skal lufter ud inden jeg kommer der ind, men tit lugter det også på gangen, skal jeg være nervøs for at jeg kan teste positiv, hvi...
Dreng / mand50 år

Hvad ryger min overbo?

Hej, Jeg har en terrasse og min overbo (psykisk syg) har et vindue med skodder foran. Tidligere har jeg informeret hende, at jeg ikke vil have at hun ryger cannabis i vinduet pga. lugten på min ter...
Pige / kvinde12 år

Måske afhængig?

Hej, jeg er pige på 12 år og jeg tror jeg er afhængig af stoffer. Jeg tager både coke, heroin og ryger hash. Jeg gør det hver dag. Jeg cutter meget og er hele tiden på psykiatrisk. Jeg er også anbr...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >