Spørgsmål i Brevkassen d. 4.12.2017

Immun over for benzoer

KategoriBedøvende stofferBenzodiazepinerNysgerrighedOpioiderViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand18 år

Hej brevkasse,

Jeg er på det sidste begyndt at ekspermentere lidt med Xanax, da jeg har flere venner og bekendte der virker til at være ret glade for stoffet. Jeg har nu prøvet det ca. 5 gange. Første gang tog jeg 1mg da jeg havde læst mig til at dette ville være en fin start dosis, da alle reagere på forskellige stoffer forskelligt. Da jeg ikke følte nogen effekt efter 2 timer redoserede jeg med 2 mg, dog uden effekt. Jeg har siden den første gang prøvet det flere gange i doser helt op til 10 mg, dog har jeg aldrig oplevet den fjerneste effekt af stoffet. Dette er selvom jeg også har røget hash imens(det skal siges at jeg har rimelig meget erfaring med hash, så jeg kan godt skelne mellem en normal skævert og en skævert påvirket af noget andet.). Pillerne er recept piller så jeg er ikke i tvivl om hvorvidt de er ægte eller ej. Jeg har ikke tænkt mig at prøve Xanax eller andre benzoer igen, da de ingen effekt giver, og ikke har lyst til at fylde min krop med noget der alligevel ikke virker.

Mit spørgsmål går af ren nysgerighed på om det er muligt at være immun over for Xanax, uden at have bygget en tolerance for det eller andre benzoer før?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Godt spørgsmål.
Forskellige mennesker reagerer forskelligt på forskellige stoffer så det kan være at du ikke reagerer som forventet på benzodiazepiner generelt. Nogle får såkaldte paradokse reaktioner og bliver aggressive mens andre får bivirkninger som tør mund og psykotiske hallucinationer. Man kan ikke være naturligt immun overfor benzodiazepiner men man kan have foreskellige varianter af de Gaba-receptorer i hjernen som benzodiazepiner binder sig til og dermed en forskellig effekt. For rigtigt mange tunge stofbrugere er benzodiazepiner en del af misbruget og mange er svært afhængige af stoffet.

Det anbefales i dag ikke at bruge benzodiazepiner ret længe som medicin fordi vi har set folk blive tilvænnede og afhængige ret hurtigt og samtidig har nogen meget svært ved at slippe det igen, med mange abstinenssymptomer under aftrapning.

Så – benzodiazepiner er tunge sager med en noget uforudseelig effekt, især hvis man tager store doser, som man bør holde sig fra.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde40 år

Oxycondon

Hej Er så fortvivlet og på randen til at blive skør i hovedet af at tænke mig gul og blå, for at finde på løsninger som virker. Min man er i behandling på CSU for misbrug af Oxycondon. Han lyver om...
Pige / kvinde57 år

Min søn bruger tramadol ca 4 piller pr dag

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe – han tager dem mest til nat – vi har prøvet udtrapnong gennem lægen – men de tog han kørekort – det skal han bruge tul sit job – så ha...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Se flere spørgsmål >