Spørgsmål i Brevkassen d. 9.5.2013

Uvirkeligt og mærkelige følser.

KategoriAndre stofferHvad sker der når jeg stopperKonkrete bekymringerKrop og sundhedPsykisk sygdom
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde24 år

Hej Jeg har haft en vild ungdom hvor jeg tog rigtige mange stoffer og er heldigvis stoffri på 3 år. Dog efter at jeg endelig kom ud af mit misbrug, begyndte jeg at få nogle "anfald" hvor jeg går sådan halvt i panik over den ekstreme uvirklighedsfornemmelse jeg får. Det er rigtig svært at forklare følsesen men det er som om min fantasi og virkelighed bliver blandet sammen og kan ikke skælne mellem hvad der er virkeligt eller ej. De kan komme ud af ingenting. Jeg kan være nede og handle og få et der. Jeg bliver nød til at stille mine vare og skynde mig hjem og ligge mig. Føler jeg er ved at blive sindsyg. Andre gange er de mere milde og jeg går ikke sådan i panik men føler ikke som om jeg er virkelig og verden ikke er virkelig. Alting virker rigtig mærkelig. Nogle gange hvis jeg ser migselv i spejlet eller på billeder kan jeg nærmest ikke genkende migselv. Jeg har altid kunne få mærkelige følser af at kigge på ting og steder. En bestemt farve giver mig en mærkelig føles jeg kun får af at se den farve og sådan har jeg det med nogle bestemte genstande og steder. Noget som ingen af mine venner kender til, når jeg spørger om de også har det sådan. Skal siges jeg blev diagnoseret med Borderline for 2 år siden men syntes ikke disse ting har med Borderline at gøre og de psykiater og læger jeg har snakket med om det kan ikke rigtig svare mig på hvorfor jeg har det sådan. Håber på at få lidt hjælp.

Svar fra læge Henrik Thiesen

 

Hej

Som jeg har beskrevet et andet sted så er der risiko for at man får følger af det på langt sigt hvis man tager stoffer, inklusive cannabis, mens man er meget ung.

 

Der er nogle forholdsvis nye undersøgelser som beskrive at hvis man ryger/indtager cannabis dagligt op gennem pubertet og starten af 20-erne så klarer man sig dårligere end man ellers ville gøre med dårligere job-situation og levevilkår. En anden undersøgelse har vist at hvis man ryger jævnligt fra 13 års alderen og frem så fungerer hjernen dårligere når man er 38 og jo mere man ryger jo dårligere står det til hvis man sammenligner med andre sammenlignelige personer.

 

Noget af det du beskriver lyder som det der kaldes generaliseret angst, som ikke betyder at man er angst hele tiden men er i en kronisk stress- eller belastningstilstand som så gør at man er sårbar og let får andre symptomer når man stresses som du beskriver det kan blive når du køber ind. Om du har en borderlinetilstand kan jeg ikke sige noget om.

 

Det er vigtigt at man ikke isolerer sig men får den rette behandling så tidligt som muligt. Hvad der så lige er den rigtige behandling for dig kan være svært at sige på afstand.

 

Hilsen

Henrik

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

stofmisbrug hos unge – projektopgave

Vi er to elever fra Fredensborg skole Vilhelmsro, der gerne vil stille nogle spørgsmål. Vores overemne er “Udfordringer i det senmoderne samfund” og vores emne er således “Stofmis...
Dreng / mand14 år

Projektuge – Misbrug og afhængighed

Hej Vi er to drenge fra 8. årgang virupskolen, som har projektuge i uge 11. Vi vil gerne stille dig et spørgsmålsark, fra den 11. marts til den 15. marts, hvis det er muligt. Vi arbejder om “...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Se flere spørgsmål >