Spørgsmål i Brevkassen d. 13.11.2016

Store pupiller

KategoriAndre stofferNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde15 år

Jeg ville lige høre hvad årsagen til store pupiller kan være, da jeg synes min er store hele tiden. 

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Pupillernes størrelse ændrer sig hele tiden og når det bliver mørkt bliver de store for at lukke så meget lys ind i øjet som muligt og de bliver meget små i meget lys.
Der er også forskellige situationer som kan give ændringer – for eksempel hvis man er angst, så udløser man en masse af ”kamphormonet” adrenalin i kroppen og adrenalin får pupillerne til at udvide sig.

Når du nu spørger her på Netstof er det måske også for at vide hvad stoffer gør ved pupillerne og man siger grundlæggende at stimulanser giver store pupiller mens sløvende stoffer som heroin giver små pupiller. Man kan ikke bruge det som en grundregel og man kan for eksempel ikke kigge i folks øjne uden for en klub og afvise dem med store pupiller for det er både individuelt hvordan man reagerer og selvom kokain giver store pupiller er det ikke det samme for Ecstasy. Hvis folk så også har drukket alkohol bliver det helt uforudsigeligt.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >