Spørgsmål i Brevkassen d. 3.10.2019

Solkur

KategoriAndre stofferViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde17 år

Hej Jeg er en ung pige som fra nauturens side er blegere end en snemand. Har overvejet solkur ret længe nu, og gider ikke solarie osv… Ved at man som bivirkning kan få pigment fejl af solkur. Så mit spørgsmål er. Hvis man får pigment fejl af solkur, er det så permanent? Og kan man få det over hele kroppen, eller får man det typisk der hvor man stikker sig?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Jeg må indrømme at jeg ikke lige var klar over hvad solkur er. Men det ved jeg så nu.

Så jeg kan kun sige at jeg ikke vil anbefale at man stikker sig med det. Der er øget risiko for kræft på langt sigt og der er risiko for psykiske problemer i form af humørsvingninger, træthed, kvalme, hovedpine, nedsat appetit.
Der ud over er det ikke produceret ordentligt så op til 10 procent af pulveret ikke rent stof, men derimod nedbrydningsprodukter eller fremmede ukendte stoffer.
Jeg er virkelig forundret over at nogen vil stikke sig med stof de køber på nettet, så snart det injiceres så er det en meget større risiko man tager.
Når det er produceret uden kontrol er der også risiko for at det ikke er fremstillet hygiejnisk korrekt så det kan medføre smitte med virus eller bakterier.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

stofmisbrug hos unge – projektopgave

Vi er to elever fra Fredensborg skole Vilhelmsro, der gerne vil stille nogle spørgsmål. Vores overemne er “Udfordringer i det senmoderne samfund” og vores emne er således “Stofmis...
Dreng / mand14 år

Projektuge – Misbrug og afhængighed

Hej Vi er to drenge fra 8. årgang virupskolen, som har projektuge i uge 11. Vi vil gerne stille dig et spørgsmålsark, fra den 11. marts til den 15. marts, hvis det er muligt. Vi arbejder om “...
Pige / kvinde40 år

Oxycondon

Hej Er så fortvivlet og på randen til at blive skør i hovedet af at tænke mig gul og blå, for at finde på løsninger som virker. Min man er i behandling på CSU for misbrug af Oxycondon. Han lyver om...
Se flere spørgsmål >