Spørgsmål i Brevkassen d. 3.1.2019

Psykose uden hallucinationer?

KategoriAndre stofferNysgerrighedPsykisk sygdomViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Kan man have en psykose, uden hallucinationer? Altså ikke hører lyde, stemmer, syner, sanser osv. Også hvis den har varet 1,5år?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Definitionen på en psykose er:

En gruppe af sindslidelser karakteriseret ved psykotiske symptomer som udvikles akut (på <2 uger) såsom vrangforestillinger, hallucinationer og perceptions- (sanse) forstyrrelser og med udtalt afvigelse fra sædvanlig adfærd.

Så det ligger i psykosen at der skal være noget som er afvigende fra almindelig adfærd. Hvis man for eksempel lider af skizofreni kan man have forskellige af de nævnte problemer uden nødvendigvis at have dem alle sammen og symptomerne kan også blive mindre og forsvinde over tid.

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >