Spørgsmål i Brevkassen d. 12.11.2012

Projekt uge! :-)

KategoriAndre stofferNysgerrighedViden
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde15 år

Hej! 🙂
Vi er to piger fra Ringe Efterskole, og vi har projekt uge. Vi har nogle spørgsmål omkring stoffer som vi håber på i kan svare på: 

<!-Hvad er konsekvenserne?

<!-Hvad gør det ved kroppen og hjernen?

<!-Hvordan behandler man et stofmisbrug?

<!-Hvorfor bliver man ved?

<!-Hvorfor begynder man at tage stoffer?

<!-Hvad gør at man bliver afhængig?

Vi vil vente spændt på jeres svar. 

Hej og tak for jeres spørgsmål

 

Hvad er konsekvenserne? og Hvad gør det ved kroppen og hjernen?

I kan læse om konsekvenser og hvad stofferne gør ved kroppen og hjernen i Leksikonet her på Netstof.dk under de forskellige stoffers bivirkninger.

 

Hvordan behandler man et stofmisbrug?

Det er kommunerne, der står for behandling af stof og alkoholmisbrug.

De personer der søger hjælp i behandlingssystemet får typisk tilbudt tre forskellige former for hjælp:

1) Samtaler en til to gange om ugen (det man kalder: Ambulante samtaler)

2) Gruppeforløb flere gange om ugen typisk sammen med andre misbrugere, hvor man bl.a. taler om sine misbrugsproblemer (det man kalder Dagbehandling)

3) Ophold på et behandlingscenter ofte i 4-6 måneder (det kalder man døgnbehandling).

 

Hvorfor bliver man ved?

Mange bliver ved selvom de gerne vil stoppe, fordi de er blevet fysisk og/eller psykisk afhængige.

 

Hvorfor begynder man at tage stoffer?

Der kan være mange forskellige grunde til, at man tager stoffer.I begyndelsen er det måske bare noget der skal prøves og man gør det, fordi ens venner gør det og det vigtigste i ens liv er at være ligesom vennerne.

I begyndelsen tager unge mennesker ofte stoffer, fordi de gerne vil og synes det er sjovt/spændende/dejligt. De ser ikke rigtig nogen grund til at lade være og lytter ikke så meget til dem, der taler om, at det er farligt, måske tror de heller ikke rigtig på, at det er så farligt som "de voksne" siger. Med tiden kan de blive afhængige og så bliver det svært at stoppe igen, selvom de ikke længere har lyst til at tage stofferne. Der er rigtig mange forskellige forklaringer på at man bliver afhængig. En af dem er arvelighed, nogle er mere genetisk disponeret for at udvikle afhængighed.Det kan også være psykiske problemer, der er årsag til afhængighed/misbrug.Det kan være, at man ikke oplever at få så mange andre ”belønninger” i skolen eller blandt ens venner. Det kan være, at man har mange problemer, som det er rart at flygte fra ved at tage stoffer.

 

Hvad gør, at man bliver afhængig?

Der sker nogle ændringer i kroppen og hjernen. Kroppen og hjernen "vænner" sig ligesom til stofferne og efter noget tid fungerer hverken kroppen eller hjernen særlig godt uden stofferne. Afhængighed betyder, at man får det dårligt uden stofferne (fysisk afhængighed) eller at man længes efter stoffernes behagelige virkning (psykisk afhængighed).

 

Håber I kan bruge mine svar 

Søren

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

stofmisbrug hos unge – projektopgave

Vi er to elever fra Fredensborg skole Vilhelmsro, der gerne vil stille nogle spørgsmål. Vores overemne er “Udfordringer i det senmoderne samfund” og vores emne er således “Stofmis...
Dreng / mand14 år

Projektuge – Misbrug og afhængighed

Hej Vi er to drenge fra 8. årgang virupskolen, som har projektuge i uge 11. Vi vil gerne stille dig et spørgsmålsark, fra den 11. marts til den 15. marts, hvis det er muligt. Vi arbejder om “...
Pige / kvinde40 år

Oxycondon

Hej Er så fortvivlet og på randen til at blive skør i hovedet af at tænke mig gul og blå, for at finde på løsninger som virker. Min man er i behandling på CSU for misbrug af Oxycondon. Han lyver om...
Se flere spørgsmål >