Spørgsmål i Brevkassen d. 12.11.2012

Projekt uge! :-)

KategoriAndre stofferNysgerrighedViden
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde15 år

Hej! 🙂
Vi er to piger fra Ringe Efterskole, og vi har projekt uge. Vi har nogle spørgsmål omkring stoffer som vi håber på i kan svare på: 

<!-Hvad er konsekvenserne?

<!-Hvad gør det ved kroppen og hjernen?

<!-Hvordan behandler man et stofmisbrug?

<!-Hvorfor bliver man ved?

<!-Hvorfor begynder man at tage stoffer?

<!-Hvad gør at man bliver afhængig?

Vi vil vente spændt på jeres svar. 

Hej og tak for jeres spørgsmål

 

Hvad er konsekvenserne? og Hvad gør det ved kroppen og hjernen?

I kan læse om konsekvenser og hvad stofferne gør ved kroppen og hjernen i Leksikonet her på Netstof.dk under de forskellige stoffers bivirkninger.

 

Hvordan behandler man et stofmisbrug?

Det er kommunerne, der står for behandling af stof og alkoholmisbrug.

De personer der søger hjælp i behandlingssystemet får typisk tilbudt tre forskellige former for hjælp:

1) Samtaler en til to gange om ugen (det man kalder: Ambulante samtaler)

2) Gruppeforløb flere gange om ugen typisk sammen med andre misbrugere, hvor man bl.a. taler om sine misbrugsproblemer (det man kalder Dagbehandling)

3) Ophold på et behandlingscenter ofte i 4-6 måneder (det kalder man døgnbehandling).

 

Hvorfor bliver man ved?

Mange bliver ved selvom de gerne vil stoppe, fordi de er blevet fysisk og/eller psykisk afhængige.

 

Hvorfor begynder man at tage stoffer?

Der kan være mange forskellige grunde til, at man tager stoffer.I begyndelsen er det måske bare noget der skal prøves og man gør det, fordi ens venner gør det og det vigtigste i ens liv er at være ligesom vennerne.

I begyndelsen tager unge mennesker ofte stoffer, fordi de gerne vil og synes det er sjovt/spændende/dejligt. De ser ikke rigtig nogen grund til at lade være og lytter ikke så meget til dem, der taler om, at det er farligt, måske tror de heller ikke rigtig på, at det er så farligt som "de voksne" siger. Med tiden kan de blive afhængige og så bliver det svært at stoppe igen, selvom de ikke længere har lyst til at tage stofferne. Der er rigtig mange forskellige forklaringer på at man bliver afhængig. En af dem er arvelighed, nogle er mere genetisk disponeret for at udvikle afhængighed.Det kan også være psykiske problemer, der er årsag til afhængighed/misbrug.Det kan være, at man ikke oplever at få så mange andre ”belønninger” i skolen eller blandt ens venner. Det kan være, at man har mange problemer, som det er rart at flygte fra ved at tage stoffer.

 

Hvad gør, at man bliver afhængig?

Der sker nogle ændringer i kroppen og hjernen. Kroppen og hjernen "vænner" sig ligesom til stofferne og efter noget tid fungerer hverken kroppen eller hjernen særlig godt uden stofferne. Afhængighed betyder, at man får det dårligt uden stofferne (fysisk afhængighed) eller at man længes efter stoffernes behagelige virkning (psykisk afhængighed).

 

Håber I kan bruge mine svar 

Søren

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >