Spørgsmål i Brevkassen d. 1.9.2015

Pårørende søger råd

KategoriAndre stofferKærlighedKonkrete bekymringerPårørendeSporingstiderStoftest
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde23 år

Hej

Min kæreste tager stoffer, hvilket jeg tager meget stor afstand fra. Han har holdt det hemmeligt for mig, indtil jeg fandt ud af det selv. Nu føler jeg at jeg står i en ambivalent situation, fordi jeg på den ene side bor sammen med ham og at jeg selvfølgelig elsker ham, men på den anden side har jeg det så dårligt med stoffer, og mener personligt selv, at folk der tager stoffer er svage mennesker, som ikke er stærke nok til at sige fra over for sin omgangskreds eller kan se det uhensigtsmæssige og farlige i at gøre det.

Nu kommer jeg til spørgsmålet, for han har sagt at han gerne vil aflægge en urinprøve/blodprøve én gang i måneden, for at gøre mig rolig og for at vi kan bygge tilliden op igen. Men er det overhovedet et realistisk tiltag? Og hvor lang tid kan man spore stoffer i urin/blod?

På forhånd tak for svar.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Jeg skal undskylde den lange svartid

Generelt er det en dårlig ting at skulle være politi for sin partner så det kan jeg kun fraråde. Hvad vil i stille op hvis han så tager noget alligevel?

Mennesker som tager stoffer er efter min mening ikke svagere end andre men vi har et samfund hvor vi har besluttet at det er forbudt at tage bestemte typer stof som nogle finder attraktivt at tage. Nogle stoffer har flere bivirkninger end andre bortest fra at det kan medføre bøder og anden straf hvis man bliver taget med det så det er en sag i jeres parforhold som i må komme overens om men grundlæggende skal han selv ville en forandring før den sker.

Hvis han selv synes at det er noget skidt at tage dem må han opsøge hjælp hos nogle som kan håndtere at der kan være problemer men også hjælpe jer i forhold til hvad der er godt og skidt.

Så opsøg hjælpen – det er muligt at gøre det anonymt i første omgang og ofte kan en snak med professionelle gøre det hele mere overskueligt.

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >