Spørgsmål i Brevkassen d. 19.11.2012

Pårørende

KategoriAndre stofferForældreNysgerrighedPårørendeViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde15 år

Hej

Vi er 2 piger der er ved at skrive projekt opgave i 9 klasse omkring stofmisbrug, så vi tænkte i måske kunne hjælpe?

Hvilke udfordringer giver det at have en misbruger i familien?

Hvad kan familien gøre for at hjælpe?

Mvh Sofie og Julie

Svar fra rusmiddelekspert Flemming W. Licht

Hej

Det er altid en stor udfordring, for hvis du ikke tænker dig om risikerer du nemt at blive en del af problemet – ubevidst at støtte misbruget. Hvis du ikke gør noget vil misbruget på sigt ødelægge forholdet, så selv om det virker som om tingene bliver værre når du begynder at gøre noget, så er det på sigt din eneste mulighed for at bevare et sundt, sjovt, kærligt forhold, at gøre noget og kræve at vedkommende går i behandling. 

Når det ikke er en konkret situation vi taler om bliver det et generelt svar. 

For det første er det vigtigt, at du som familie bliver enige om hvad er reglerne her i vores hus, hvad vil jeg være med til og hvad synes jeg ikke er ok. Er det ok at han ryger herhjemme? Er det ok han ryger i det hele taget? Er det ok han ryger en gang om ugen med vennerne? osv. 

For det andet når du har fundet ud af hvad "reglerne" er i dit hjem, er det vigtigt du finder ud af hvad er konsekvenserne hvis han overtræder "reglerne" ?? Skal han flytte? Flytter jeg selv? osv.

For det 3 er det vigtigt at du ikke siger noget du ikke kan overholde eller kontrollere

For det 4 synes jeg det er vigtigt, at du som minimum kræver at den det drejer sig om søger noget professionelt hjælp, for du kan som pårørende ikke være behandler for en du holder af, det virker ikke og det er på sigt med til at ødelægge relationen/forholdet. 

mvh

Flemming

 

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >