Spørgsmål i Brevkassen d. 19.2.2013

misbrug af stoffer

KategoriAndre stofferNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand15 år

hvorfor tror du at unge tager stoffer og hvad er grunden til det?

hvad gør det ved samfundet?

hvordan kommer man ud af det? er der nogle kliniker?

hilsen Abdikarim

Svar fra læge Henrik Thiesen

 

Hej Abdikarim

Jeg tror ikke at der er så mange grunde til at man tager stoffer første gang men kun det at man gerne vil opleve det og håber at det er sjovt. Som du kan se når du kigger på spørgsmålene og svarene her på Netstof så kan du se at det ikke altid er så sjovt eller at det ligefrem gør at man bliver syg i længere tid.

Grundene til at nogle så fortsætter med at tage stoffer er at det føltes godt eller for andre, at de holdt op med at have det dårligt.

De fleste der tager stoffer holder selv op med at tage dem. Langt de fleste prøver et stof en enkelt gang eller få gange og det tyder jo på at det ikke altid er så godt at tage stofferne som man kunne tro. For dem der tager stofferne for at få det bedre kan lægehjælp eller misbrugsbehandling gøre at de får det bedre så de holder op ad den vej.

Der er klinikker og behandlingssteder over hele landet og som det seneste kan man få anonym behandling hvis man er bange for at det kan få konekvenser at gå i behandling.

Hvad det gør ved samfundet at nogle tager stoffer er nok ikke lige til at svare enkelt på.

Hilsen

Henrik

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde40 år

Oxycondon

Hej Er så fortvivlet og på randen til at blive skør i hovedet af at tænke mig gul og blå, for at finde på løsninger som virker. Min man er i behandling på CSU for misbrug af Oxycondon. Han lyver om...
Pige / kvinde57 år

Min søn bruger tramadol ca 4 piller pr dag

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe – han tager dem mest til nat – vi har prøvet udtrapnong gennem lægen – men de tog han kørekort – det skal han bruge tul sit job – så ha...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Se flere spørgsmål >