Spørgsmål i Brevkassen d. 19.2.2013

misbrug af stoffer

KategoriAndre stofferNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand15 år

hvorfor tror du at unge tager stoffer og hvad er grunden til det?

hvad gør det ved samfundet?

hvordan kommer man ud af det? er der nogle kliniker?

hilsen Abdikarim

Svar fra læge Henrik Thiesen

 

Hej Abdikarim

Jeg tror ikke at der er så mange grunde til at man tager stoffer første gang men kun det at man gerne vil opleve det og håber at det er sjovt. Som du kan se når du kigger på spørgsmålene og svarene her på Netstof så kan du se at det ikke altid er så sjovt eller at det ligefrem gør at man bliver syg i længere tid.

Grundene til at nogle så fortsætter med at tage stoffer er at det føltes godt eller for andre, at de holdt op med at have det dårligt.

De fleste der tager stoffer holder selv op med at tage dem. Langt de fleste prøver et stof en enkelt gang eller få gange og det tyder jo på at det ikke altid er så godt at tage stofferne som man kunne tro. For dem der tager stofferne for at få det bedre kan lægehjælp eller misbrugsbehandling gøre at de får det bedre så de holder op ad den vej.

Der er klinikker og behandlingssteder over hele landet og som det seneste kan man få anonym behandling hvis man er bange for at det kan få konekvenser at gå i behandling.

Hvad det gør ved samfundet at nogle tager stoffer er nok ikke lige til at svare enkelt på.

Hilsen

Henrik

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >