Spørgsmål i Brevkassen d. 27.1.2020

Misbrug…

KategoriAndre stofferNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra

Jeg undre mig lidt over hvordan Unge ender ud i misbrug…
Hvorfor tager nogle mennesker stoffer og hvordan påvirker det ens liv…?

Svar fra rusmiddelekspert Morten Hørup

Hej

Det er et stort spørgsmål du stiller der ikke kan besvares med et kort svar.

Jeg prøver alligevel:-)

Mange unge starter med at tage stoffer fordi under deres opvækst evt. har haft forældre eller søskende der har taget stoffer. Andre unge tager stoffer fordi de kommer i miljøer hvor stoffer er udbredt. Nogle starter med at tage stoffer fordi de finder ud af at det hjælper dem med at få ro på, enten fordi de har en psykisk lidelse eller føler sig stresset i hverdagen.

Der findes sikkert mange andre grunde til at man havner i et misbrug, men fælles for de fleste er, at misbruget påvirker deres liv i negativ retning. Med det mener jeg at det svært ved at fastholde job, uddannelse og i mange tilfælde mister man også de venner der ikke tager stoffer. I yderste konsekvens kan det også koste forholdet til familien og til eventuelle børn.

Mange af de stoffer unge tager i dag er meget potente og har en stærk indvirkning på psyken. I starten er det sjovt men når forbruget langsomt bliver til et misbrug, opdager de fleste brugere det ikke.

Derfor er det godt hvis den unge har folk omkring sig der italesætter misbruget, og evt. hjælper med at finde vej til kommunens rusmiddelcenter, hvor man kan komme i gratis behandling.

Venlig hilsen

Morten

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >