Spørgsmål i Brevkassen d. 11.6.2023

Min veninde er blevet drugged til fest

KategoriAndre stofferKonkrete bekymringer
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde17 år

Hej, min veninde tog til en fest og drak en drink og var derefter fuldkommen ude af den, hun blackede out og var zombie. hun tog på sygehuset og fik en urintest som var negativ. Dog er vi overbevist om at hun er blevet drugged er der drugs som de ikke tester for eller drugs der kun kan spores i blodet? Og en andet spørgsmål er om man kan gemme en urinprøve i længere tid i fx køleskabet fordi hendes private læge er på ferie. 

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Jeg skal beklage den lange svartid.

De tests man kan lave med det samme på en akutmodtagelse er typisk med strips hvor der er farvede felter som reagerer på bestemte stoffer.
Man kan kun teste for en nogle stoffer på den måde og i realiteten er der jo hundredevis af forskellige stoffer som kan være i omløb.

Nogle stoffer omsættes i kroppen til andre ting eller nedbrydes helt mens andre udskilles nærmest uomdannet i urin.
Nogle medicintyper kan også krydsreagere med teststrips så det kan se ud som om der er stoffer.
En blodprøve kan komme nærmere eller vise et andet billede men i sidste ende er der kun en måde at checke for det hele og det er ved hjælp af en metode som kaldes gas-chromatografi. Det er en metode som kræver et særligt laboratorium så det er ikke almindeligt at lave den type undersøgelser.

Det vil være muligt at finde nogle stoffer i en gemt urinprøve men andre vil blive nedbrudt. Problemet med en gemt urinprøve er at lægen ikke kan stå inde for at det er din veninde som har leveret den og ikke kan stå inde for at den er behandlet som den skal så i sidste ende vil jeg mene at den ikke kan bruges om bevis.

Mange hilsner
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Syg hver ferie

Hej Jeg har været syg i næsten alle ferier det sidste halve år. I efterårsferien 23 havde jeg halsbetændelse og mellemørebetændelse, i juleferien havde influenza, og nu i påskeferien har jeg slem h...
Pige / kvinde13 år

Min 13-årige datter og risikoadfærd

De sidste to måneder har min datter på 13 sneget ud af huset om natten for, sammen med en veninde, at tage på +18 klubber og hænge ud med en kæreste på 15 år hun har fået, som ryger og sælger hash....
Pige / kvinde19 år

LSD og Psilocybin

Hej Hvordan påvirker lsd og psilocybin serotonin receptoren? Er det korrekt forstået af LSD og psilocybin kan skubbe vesiklerne med serotonin ud i synapsen? ...
Se flere spørgsmål >