Spørgsmål i Brevkassen d. 14.10.2017

Kronisk

KategoriAndre stofferNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand27 år

Hvad er en kronisk misbruger

Svar fra rusmiddelekspert Lone Walsøe

Hej

Tak for dit spørgsmål, som jeg forstår som; hvad er kronisk misbrug.

Kronisk betyder noget som har et langvarigt forløb eller er konstant tilbagevendende; f.eks en uhelbredelig om sygdom.  Kronisk kan også være noget konstant nærværende eller tilbagevendende, et problem det er svært at komme af med.

Misbrug kan man definere således; at når brug af rusmidler går ud over nogen eller noget, så går det fra at være brug til misbrug. Og når man siger; går ud over nogen eller noget, betyder det når ens helbred og psykiske trivsel lider skade, hvis kæresteforholdet ikke fungere, mange konflikter med forældre og man kommer til at pjække for meget fra skole eller arbejde osv.  

Så et kronisk misbrug betyder, at misbruget er blevet et stort problem, der har været der i lang tid og at det er vældig svært at blive fri for.

Håber det svarede på dit spørgsmål.

Hilsen Lone

 

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >