Spørgsmål i Brevkassen d. 18.2.2018

Kifferbasen

KategoriAndre stofferNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand32 år

Var det ikke en ide at se at få lukket for den her gang juks. Jeg havde ingen ide om at mine skattekroner gik til en guide til misbrug.

Svar fra null Netstof Teamet

Hej Kifferbasen

Du skriver nok til os efter den omtale, der har været af vores debatforum, her i weekenden. Så lad os hoppe direkte til en forklaring af, hvorfor man i vores debat kan finde indlæg, hvor brugere deler deres erfaringer med rusmidler. Også positive erfaringer. 

Formålet med debatten på netstof.dk, er at give unge et forum, hvor de kan spørge, støtte og dele erfaringer med jævnaldrende. De unge har ingen problemer med at finde digitale fællesskaber, hvor brug af rusmidler hyldes, og hvor kritiske røster omkring rusmidler er fraværende. Vi vil meget gerne stille en platform til rådighed, hvor unge kan føre en nuanceret debat. Eller en reel debat, kan man måske også sige. En debat, hvor der både er plads til:

  • de unge der søger hjælp til, at komme ud af et misbrug 
  • de unge der på det kraftigste fraråder stoffer 
  • de unge der deler erfaringer med det formål af skadesreducere 
  • samt de nysgerrige unge, der gerne vil prøve kræfter med rusmidler 

Det er ikke vores erfaring at professionelles indblanding i åbne fora har nogen effekt. Tvært imod. Så snart de unge fornemmer, at det er voksne professionelle der "styrer" debatten, stopper debatten. De nysgerrige forsvinder fra siden, og søger i stedet svar i de skjulte digitale fora, hvor de med sikkerhed ikke møder modspil. Tilbage vil vi så have en "debat" med alle de unge, som er enige om at stoffer er noget skidt. De er alle meget velkomne, men de er jo heldigvis allerede kommet et godt stykke i deres erkendelse, og derfor ville det være endnu bedre, hvis vi også kan nå de nysgerrige. Dem der søger efter viden til at afprøve et rusmiddel. De fleste af de unge der finder, eksempelvis tråden om dosis af MDMA, finder med høj sansynlighed tråden, fordi de gør sig kraftige overvejelser om at afprøve stoffet. Nogle af de nysgerrige ændrer måske holdning, og begynder at tænke anderledes efter et besøg i debatten? Andre får måske plantet et frø af eftertanke, som ligeså stille kan spire?

Der er dog fagpersoner der holder øje med at de unge holder en ordentlig tone overfor hinanden og at stoffer ikke anbefales eller glorificeres – uimodsagt. Det gør, efter vores overbevisning, platformen troværdig, at den er nuanceret, og at den er troværdig, gør den brugbar for de unge der søger svar på spørgsmål om rusmidler, på nettet. På netstof har de unge også mulighed for at søge råd fra de professionelle i brevkasserne, hvis de ønsker det, og det er der heldigvis også rigtig mange der gør. Både de der aktivt søger råd, ved at skrive i brevkassen, og de tusindvis der læser med. 

Rusmidler og ikke mindst holdningen til hvordan man bedst rådgiver og afhjælper unges misbrug, kan være en både følelsesladet og konfliktfyldt debat, og det sidste ord i den debat, er ret sikkert ikke sagt endnu. Det er vores overbevisning, at vi bedst når de unge gennem åben dialog, hvilket er bevæggrunden for, hvordan vi driver Netstof. 

Mvh. Netstof-Teamet

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >