Spørgsmål i Brevkassen d. 16.5.2019

Ipren

KategoriAndre stofferKonkrete bekymringerNysgerrighed
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand39 år

hej har i omkring de sidste 15 år taget ipren hver aften inden jeg skulle sove pga ondt i ryggen. men begyndte og få hovedpine og flere ipren tog ikke smerten. så i søndags besluttede jeg at stoppe helt med at tage ipren for tænkte at det måske kunne gøre mere skade end gavn det gav både rysteture og koldsved, og nu går jeg med ubehag i kroppen og hovedpine næsten det meste af dagen og så mit spørgsmål.. hvor lang vil der gå inden alt det her ubehag og hovedpine vil forsvinde. på forhånd tak for svar. 

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Det er kendt at man kan få en tilvænning på smertestillende som ellers ikke er afhængighedsskabende. Som med alt muligt andet tilpasser kroppen sig hvis der kommer medicin ind hver dag og for en del mennesker er der efterhånden flere bivirkninger når medicinen tages end der egentlig er virkning.

Samtidig oplever mange en periode med flere smerter når man holder op med medicinen men den periode er som oftest overstået efter nogle uger. Smerterne har ofte ikke har noget at gøre med den smerte som man oprindelig tog medicinen for men skyldes en slags fysisk mangel og er en tilpasningsperiode inden kroppens egne smertestillende funktioner er på plads.

Hvis det bliver for meget med smerterne, kan man forsøge med at aftrappe langsomt over 4-8 uger og hvis det er helt umuligt at have med at gøre må man forsøge at få kontakt til en smerteklinik som kan hjælpe med behandling og rådgivning.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >