Spørgsmål i Brevkassen d. 23.8.2015

hvad kan jeg gøre??

KategoriAndre stofferKæresterKærlighedKonkrete bekymringerPårørende
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde25 år

Hej (: Jeg skriver da min kæreste tager stoffer i weekenden … Han bliver sur over ingen ting i dagene efter og det går udover mig… jeg er altid problemert og gør alt forkert. Han er kun sådan i de weekender han har taget stoffer. Hvad kan jeg gøre ?? Jeg har prøvet at blive sur .. være forestående… lyttende og lades som ingenting … intet hjælper . Han har sagt flere gange at han ville have hjælp og om jeg ville hjælpe ham .. har så kontaktet folk som han kunne ringe til osv. .. Men han kommer altid frem til at han godt selv kan klare det .. Men så sker der ikke mere og han fortsætter. .. Jeg er gravid nu og vil på ingen måde have mit barn skal udsættes for det humør han er i i dagene efter .. eller at det skal have en weekends narkoman far . Hvad kan jeg gøre? ? 🙁 . Føler mig magtesløs .

Svar fra Rusmiddel-ekspert Helle Cold Larsen

Hej 

Tak for dit spørgsmål.

Jeg kan godt forstå du går rundt med en masse tanker omkring dig og din kæreste. Det lyder til i nogle dage lever nogle meget forskellige liv- det kan være svært  i et forhold at finde en fælles vej, hvis man er meget forskellige.

Du fortæller at du nu er gravid, og jeg tænker her er noget i skal være fælles om. At I skal være forældre sammen. Det kræver noget helt særligt af et forhold og det kræver også nogle gange at man må gå på kompromi og ændre nogle ting i ens hverdag, som man egentlig ikke har lyst til eller har tænk på skulle ændres.

Du beskriver at din kæreste tager stoffer i weekenden, og at du mange gange har talt med ham om at det ikke går. 

Skal man stopper med at tage stoffer skal man selv have lysten og motivationen til at gøre det. Det lyder som om det svinger for din kæreste- at han nogle gange gerne vil stoppe, andre gange ikke. Det er meget normalt. Sådan er der mange der svinger, når de tager stoffer. Men det kan være svært at være i som kæreste tænker jeg.

Jeg synes det her med at I skal være forældre er så vigtig en ting i jeres liv. Det fungere ikke at være forældre og tage stoffer. Det gør at man ikke kan være en optimal forældre for sit barn. Også selvom det " kun " er i weekenden man tager stoffer og man måske ikke er sammen med barnet når man er påvirket. Når man bliver forældre skal man ofte sætte egne behov og ønkser i anden række. Det kan være man har planlagt en tur i byen med venneren, men så bliver ens barn syg og så må man aflyse og blive hjemme. Eller man lige har tænkt man ville sove længe, men ens barn er tidlig vågen og vil have selskab- så må man stå op.

Jeg synes din kæreste og dig skal tage en alvorlig og vigtig snak om det her med at i skal være forældre. Hvilke tanker I har om det og hvilke rammer i hver isæ synes der skal være. I kan allerede nu få samtaler med jeres sundhedsplejereske, det kan man sagtens før man har født. Det er måske rart med en professionel, der kan støtte jer og fortælle om de forskellige ting der sker i forbindelse med at blive forældre.

Og så skal du mærke efter hvor din grænse går og hvad du kan holde til.

Ønsker dig alt det bedste, Helle

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Dreng / mand20 år

hashmisbrug

Hej, jeg var sammen en pige i 3 uger ,hun elskede mig og jeg elskede også hende ,men jeg vidste også ik at hun har et hashmisbrug ,altså hun ryger hver dag om aftenen fordi hun siger at jeg kan ikk...
Pige / kvinde16 år

Syg hver ferie

Hej Jeg har været syg i næsten alle ferier det sidste halve år. I efterårsferien 23 havde jeg halsbetændelse og mellemørebetændelse, i juleferien havde influenza, og nu i påskeferien har jeg slem h...
Se flere spørgsmål >