Spørgsmål i Brevkassen d. 17.12.2018

Hjælp

KategoriAndre stofferBedøvende stofferFeststofferHeroinKrop og sundhedMDMANysgerrighedOpioiderPsykisk sygdomViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra

Hvilke hjerneskader kan man få efter et misbrug af et euforiserende stof?


Hvordan behandler man de hjerneskader i dag? – er dette den bedste måde

Hvordan kan man forestille sig at behandle dem i fremtiden?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Det er ikke spørgsmål som jeg sådan lige kan besvare uden at lave en lærebog om euforiserende stoffer.

Alle typer medicin og ”stoffer” har deres egne bivirkninger og forgiftningsforløb. Nogle er forholdsvis ugiftige mens andre er så kraftige at de næsten ikke kan doseres og indtages uden at give ubehagelige effekter.

Når du skriver hjerneskade, går jeg ud fra at du mener permanente fysiske skader på hjernen og de er ikke så typiske når man indtager noget som påvirker sindet men man kan for eksempel få hjerneskade hvis man overdoserer på morfin eller heroin og får iltmangel eller hvis man tager for meget stimulans som for eksempel MDMA og bliver overophedet, hvilket udløser en meget alvorlig fysisk krise som kan ende med at hjernen også tager skade.
Endelig er der nogle stoffer som alkohol hvor der er en direkte forgiftning så hjerneceller dør og der ser man at der er tydelige fysiske skader på hjernen efter mange års forbrug.

For nogle stoffer er det vist at dem som tager stofferne jævnligt fungerer dårligere end en sammenlignelig gruppe efter nogle år men man kan ikke direkte i en scanning eller lignende se nogen skade.

Med hensyn til behandling af hjerneskader må du ud og søge videre – det er ikke noget jeg kan sige noget specifikt om her.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand50 år

Hvad ryger min overbo?

Hej, Jeg har en terrasse og min overbo (psykisk syg) har et vindue med skodder foran. Tidligere har jeg informeret hende, at jeg ikke vil have at hun ryger cannabis i vinduet pga. lugten på min ter...
Pige / kvinde61 år

Svartid på narkokørsel

Hej. Min meget veninde we blevet taget med beroligende stof i blodet. Hun husker ikke meget, men fik taget en blodprøve. Der er gået tre måneder, er det normalt at der går så lang tid inden der kom...
Pige / kvinde12 år

Måske afhængig?

Hej, jeg er pige på 12 år og jeg tror jeg er afhængig af stoffer. Jeg tager både coke, heroin og ryger hash. Jeg gør det hver dag. Jeg cutter meget og er hele tiden på psykiatrisk. Jeg er også anbr...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >