Spørgsmål i Brevkassen d. 10.4.2023

Senfølger af narkotika overdosis

KategoriAmfetaminAngstFeststofferGHBHvad sker der når jeg stopperKokainLSDMDMAMethamfetaminViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde39 år

For mere end 10år siden var jeg ude for en overdosis af blandet narkotiske midler. amfetamin, meth amfetamin, kokain, lsd, mdm og ghb Og metadon som jeg husker det, var jeg et sted i livet dengang hvor det ikke var unormalt med fester på weekend basis, hvor søvn havde meget lille priotet. jeg tror vi taler om 2-3 års tid.
i forbindelse med overdosen som kommer efter flere dage uden søvn og de mangle indtag af midler både samtidige og enkeltvis, tager alle en sovepille som jeg erindre det og alle ender med at blive dybt psykotiske og paranoide. Jeg erindre det som om den tilstand vare i efterfølgende flere dage efterfølgemed hvor indtaget af rusmidker er ophørt. 

i ca 14 dage efter denne voldsomme episode sover jeg rundt regnet 20-22 timwr i døgnet , kan ikke spise og jwg mister evnen til at koordinere min motorik, især gåfunktionen er påvirket kraftigt. Derudover husker jeg en masse angstanfald også, hvis jwg forsøgte at tænke over hvordan man "går" så kunne jeg ikke få "ben og hjerne" til at arbejde sammen 

Her mange år efter , kan jeg stadig rammes af "hvordan er det nu man går" , angstrelateret anfald især hvis jeg har flashback til den gang, kan fx opstå hvis jeg ser noget i TV eller ser/læser i nyhederne noget der vækker mine fortrængte minder om dengang. 

siden den episode har jeg lagt  afstand til rusmidler i alle afskygninger, lever et "normalt" liv med job, uddannelser, børn, og sund fornuft  , men kan stadig rammes af senfølgerne af fortidens dumheder, faktisk er jeg der hvor tanken om jeg har en permanent skade i hjernen som følge af dette, været en tilbagevandene tanke de sidste par år, fordi motorikken stadig driller i perioder , det med at huske hvordan man bevæger fødder og ben. Det kommer især til syne når jeg har en simpel infektion i kroppen , fx forkølelser osv. 

Det blev et lidt langt skriv, mit spørgsmål må være, om senfølger af denne karakter er velkendte? 
jeg er næsten klar over behandling heraf, ville bestå af en somatisk og psykisk udredning , har dog lært at leve med det og det er de sidste år knsp så tydeligt som det var de første par år efter. 

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Det er en alvorlig tilstand du beskriver og når man ser på listen af stoffer du nævner, er den stor blanding af stimulerende og psykedeliske stoffer sammen med dæmpende som GHB og metadon.
Du beskriver et alvorligt kollaps som efter min vurdering kan være en stofpsykose og noget som kan have grænset til det som kaldes et serotonergt syndrom. De symptomer du beskriver har jeg set beskrevet andre steder men det er naturligvis en voldsom udgave som du har været igennem.

Det har jo været voldsomt traumatisk for din hjerne og psyke, at gå det igennem og den slags har det med at sætte sig som det man kalder PTSD eller posttraumatisk stress hvor man kan få flash-backs, sommetider af ganske let stress eller i bestemte situationer.
Som du beskriver har det for de fleste en tendens til at klinge af over tid men for nogle kan det være vedvarende og invaliderende, hvor man isolerer sig for at undgå at udløse flash-backs.

Hilsen
Henrik   

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand18 år

kokain

hejsa hvad er den bedste måde til at stoppe med kokain? vil ikke sige jeg er afhængig af det med når jeg keder mig får jeg bare lyst til det ...
Pige / kvinde12 år

Måske afhængig?

Hej, jeg er pige på 12 år og jeg tror jeg er afhængig af stoffer. Jeg tager både coke, heroin og ryger hash. Jeg gør det hver dag. Jeg cutter meget og er hele tiden på psykiatrisk. Jeg er også anbr...
Pige / kvinde28 år

Store pupiller

Hej, Min kæreste kæmper med et misbrug med kokain og jeg synes nogen gang at han ser påvirket ud grundet at han får store pupiller og bliver nervøs over at det er et tilbagefald. Kan det vare at ha...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >