Spørgsmål i Brevkassen d. 27.3.2013

Rusmidler og forhøjet alkoholpromille

KategoriAlkoholBenzodiazepinerBlandet med alkoholFeststofferForældreFuckupsGHBKonkrete bekymringerKrop og sundhedPårørende
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Min datter er i udlandet, og mener at have været udsat for at nogen har puttet "noget" i hendes drink på en bar. Hun blev bevidstløs og røg på hospitalet. Her har de målt en alkoholpromille på 2,9, selv om min datter selv mener hun kun har drukket 2 drinks og 2 shots…!

Hospitalet har ikke fundet spor af de gængse rusmidler i hendes blod, men har heller ikke testet for alt, da det koster ekstra at få lavet de prøver.

Mit spørgsmål er : findes der rusmidler, som er i stand til at forstærke alkoholpromillen (f.eks. pga dehydrering, eller andet) ? Eller må man bare konstatere, at hvis der er en så høj promille, er det fordi hun har drukket så meget ?

På forhånd tak for dit svar.

En mor

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej ”Mor”

 

Stoffer kan forstærke effekten af alkohol meget kraftigt og gøre at man glemmer at man har drukket så meget som man måske har, men de kan ikke give en højere promille end alkoholen i sig selv giver.

Der er stoffer som GHB og benzodiazepin der virker på samme måde som alkohol og kan forstærke en alkohol-rus meget voldsomt men de giver ikke en højere promille. Det er fysisk umuligt.

Hilsen

Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Dreng / mand47 år

Fejlfix

Hvad hvis man har injiceret ved siden af blodåre flere gange i højre underarm. Kan man stadig få en rask arm? ...
Pige / kvinde30 år

Kan kommende barn tage skade?

Hej. Jeg er en kvinde på 30 år. Jeg havde et alkoholmisbrug fra jeg var ca. 15 til 28 år, hvor jeg drak alt mellem 5-20 genstande næsten dagligt med kun periodevise pauser. Jeg er helt ude af misbr...
Se flere spørgsmål >