Spørgsmål i Brevkassen d. 8.9.2015

Kan jeg nogesinde drikke normalt igen?

KategoriAbstinenserAlkoholBedøvende stofferKonkrete bekymringerKrop og sundhedStoffer og hverdagenVenskab
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand18 år

Hej

Har drukket mere eller mindre hver dag de sidste 5 år, 20+ øl eller en flaske spritus om dagen, primært. Har haft dage hvor jeg starter dagen ud med alkohol. Har mange gange stået op og have uro ikroppen for efterfølgende at dulme med alkohol. Jeg har fået afvide af venner jeg er alkoholiker hvilket jeg ikke er enig i, selvfølgelig. Dette vil jeg bevise for mig selv og holdte for 14 dages tid siden. Mange humør svingninger og elendig sovekvalitet, måske er der noget om det.

Til mit spørgsmål.

Har de sidste par dage drukket 2-3 øl om aftenen, eller et par glas rom. Dette har resulteret i jeg vågner om natten, med kraftig uro i kroppen. Så mit spørgsmål lyder, når man een gang har haft et for højt forbrug af alkohol, kan man nogensinde komme tilbage til hvor man kan nyde lidt, uden at blive ved?

Hvorlangtid skal jeg antage der går isåfald?

På forhånd tak.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Når du har drukket så meget i så lang tid er du heæt klart fysisk afhængig af at drikke og kan risikere at få ret kraftige abstinenser af at holde op.

Du er gået kraftigt ned i mængde og det vil i løbet af kort tid give dig nogle problemer. Hvis du kan finde ud af at drikke på en måde så du skærer ned vil det måske kunne lade sig gøre men min erfaring er at det vil være bedst at få hjælp med medicin i den første periode.

Spørgsmålet om du er alkoholiker og om du kan drikke mindre kan jeg ikke svare på – det er kun tiden der vil vise det. Nogen kan og nogen kan ikke – men under alle omstændigheder bør du holde helt i en periode og kan så prøve at planlægge med kun at drikke 3 genstande når du drikker. Hvis du ender med at drikke meget mere skal du nok regne med at det som minimum kræver lang tid at vænne dig til ikke at drikke for meget. Som det er nu drikker du langt over hvad der kan anbefales sundhedsmæssigt.

Hvis du gerne vil prøve at skære ned men ikke holde helt op er der medicin som måske kan hjælpe dig med at holde dig på et lavere niveau.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde28 år

Levertal

Hej. Jeg har fået målt mit levertal (gamma-GT) som desværre var blevet lidt højt pga. mit overforbrug af alkohol (tallet var på 62). Jeg har derfor besluttet mig for at stoppe med at drikke, da det...
Pige / kvinde17 år

Min bror er kokain og hash misbruger

hej min storebror har haft et stort stof og druk misbruge. han er kommet ud i noget værre rod med dømbøder så nu bor han hos vores bedsteforældre. vil bare høre om i har nogle hjælpe midler til at ...
Se flere spørgsmål >