Spørgsmål i Brevkassen d. 8.9.2015

Kan jeg nogesinde drikke normalt igen?

KategoriAbstinenserAlkoholBedøvende stofferKonkrete bekymringerKrop og sundhedStoffer og hverdagenVenskab
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand18 år

Hej

Har drukket mere eller mindre hver dag de sidste 5 år, 20+ øl eller en flaske spritus om dagen, primært. Har haft dage hvor jeg starter dagen ud med alkohol. Har mange gange stået op og have uro ikroppen for efterfølgende at dulme med alkohol. Jeg har fået afvide af venner jeg er alkoholiker hvilket jeg ikke er enig i, selvfølgelig. Dette vil jeg bevise for mig selv og holdte for 14 dages tid siden. Mange humør svingninger og elendig sovekvalitet, måske er der noget om det.

Til mit spørgsmål.

Har de sidste par dage drukket 2-3 øl om aftenen, eller et par glas rom. Dette har resulteret i jeg vågner om natten, med kraftig uro i kroppen. Så mit spørgsmål lyder, når man een gang har haft et for højt forbrug af alkohol, kan man nogensinde komme tilbage til hvor man kan nyde lidt, uden at blive ved?

Hvorlangtid skal jeg antage der går isåfald?

På forhånd tak.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Når du har drukket så meget i så lang tid er du heæt klart fysisk afhængig af at drikke og kan risikere at få ret kraftige abstinenser af at holde op.

Du er gået kraftigt ned i mængde og det vil i løbet af kort tid give dig nogle problemer. Hvis du kan finde ud af at drikke på en måde så du skærer ned vil det måske kunne lade sig gøre men min erfaring er at det vil være bedst at få hjælp med medicin i den første periode.

Spørgsmålet om du er alkoholiker og om du kan drikke mindre kan jeg ikke svare på – det er kun tiden der vil vise det. Nogen kan og nogen kan ikke – men under alle omstændigheder bør du holde helt i en periode og kan så prøve at planlægge med kun at drikke 3 genstande når du drikker. Hvis du ender med at drikke meget mere skal du nok regne med at det som minimum kræver lang tid at vænne dig til ikke at drikke for meget. Som det er nu drikker du langt over hvad der kan anbefales sundhedsmæssigt.

Hvis du gerne vil prøve at skære ned men ikke holde helt op er der medicin som måske kan hjælpe dig med at holde dig på et lavere niveau.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Pige / kvinde30 år

Kan kommende barn tage skade?

Hej. Jeg er en kvinde på 30 år. Jeg havde et alkoholmisbrug fra jeg var ca. 15 til 28 år, hvor jeg drak alt mellem 5-20 genstande næsten dagligt med kun periodevise pauser. Jeg er helt ude af misbr...
Se flere spørgsmål >