Spørgsmål i Brevkassen d. 24.10.2022

isotretinoin og alkohol

KategoriAlkoholAndre stofferBlandet med alkoholKrop og sundhedMedicinViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde17 år

Hejsa.

Jeg er en pige på 17, der nu har været på isotretionion kuren i ca en måned. Da jeg går i gymnasiet holder vi selvfølgelig ret mange fester, hvor der selvfølgelig også drikkes.

Jeg ved, at isotretinion skader leveren, hvilket alkohol også gør og derfor er det ikke en god kombi.

Jeg fik at vide af min hudlæge, at jeg dog godt på drikke et par genstande, og har også hørt fra venner, der har drukket lidt mens de var på pillerne.

Mit spørgsmål er bare, hvor meget præcist er okay?

Er "et par" 2,3 eller 5? Da det gør en god forskel kunne det nemlig være rart at vide. Vil selvfølgelig ikke have, at det går ud over min lever eller blodprøve tal.

Mvh

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Jeg kan ikke give dig en præcis retningslinje for hvad der er sikkert
Grunden til at man ikke bør drikke alkohol samtidig med at man får isotretionin er at begge dele påvirker leveren så kombinationen mellem isotretionin og alkohol kan være mere skadelig end delene hver for sig.
Du har sandsynligvis fået taget nogle prøver inden du startede med behandling som kan sige noget om hvordan din lever har det og din hudlæge har så vurderet at et par genstande en gang om ugen er ok.

Alkohols effekt samler sig sammen så hvis du drikker 2 genstande flere gange om ugen, vil de skadelige effekter hobe sig op.

Mange hilsner
Henrik  

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Se flere spørgsmål >