Spørgsmål i Brevkassen d. 24.10.2022

isotretinoin og alkohol

KategoriAlkoholAndre stofferBlandet med alkoholKrop og sundhedMedicinViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde17 år

Hejsa.

Jeg er en pige på 17, der nu har været på isotretionion kuren i ca en måned. Da jeg går i gymnasiet holder vi selvfølgelig ret mange fester, hvor der selvfølgelig også drikkes.

Jeg ved, at isotretinion skader leveren, hvilket alkohol også gør og derfor er det ikke en god kombi.

Jeg fik at vide af min hudlæge, at jeg dog godt på drikke et par genstande, og har også hørt fra venner, der har drukket lidt mens de var på pillerne.

Mit spørgsmål er bare, hvor meget præcist er okay?

Er "et par" 2,3 eller 5? Da det gør en god forskel kunne det nemlig være rart at vide. Vil selvfølgelig ikke have, at det går ud over min lever eller blodprøve tal.

Mvh

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Jeg kan ikke give dig en præcis retningslinje for hvad der er sikkert
Grunden til at man ikke bør drikke alkohol samtidig med at man får isotretionin er at begge dele påvirker leveren så kombinationen mellem isotretionin og alkohol kan være mere skadelig end delene hver for sig.
Du har sandsynligvis fået taget nogle prøver inden du startede med behandling som kan sige noget om hvordan din lever har det og din hudlæge har så vurderet at et par genstande en gang om ugen er ok.

Alkohols effekt samler sig sammen så hvis du drikker 2 genstande flere gange om ugen, vil de skadelige effekter hobe sig op.

Mange hilsner
Henrik  

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde40 år

Oxycondon

Hej Er så fortvivlet og på randen til at blive skør i hovedet af at tænke mig gul og blå, for at finde på løsninger som virker. Min man er i behandling på CSU for misbrug af Oxycondon. Han lyver om...
Pige / kvinde57 år

Min søn bruger tramadol ca 4 piller pr dag

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe – han tager dem mest til nat – vi har prøvet udtrapnong gennem lægen – men de tog han kørekort – det skal han bruge tul sit job – så ha...
Pige / kvinde19 år

Stofgæld

Hej, det her er et længere skriv, beklager, men kunne ikke gøre det kortere… Jeg er en ung pige, som har fået en stofgæld på omkring 10.000kr og denne gæld er voksende for hver måned jeg ikke betal...
Se flere spørgsmål >