Spørgsmål i Brevkassen d. 1.12.2020

Hvorfor tisser jeg så meget???

KategoriAlkoholBedøvende stofferKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighed
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde24 år

Hej! 

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvorfor jeg tisser ekstremt meget, når jeg drikker alkohol? 

Jeg ved godt, at jeg har et overforbrug af alkohol, og jeg har opsøgt hjælp. Jeg har før hørt om mange, som tisser hyppigere mens de drikker øl, men for mig er det så slemt, at jeg, når jeg drikker alkohol, skal tisse nærmest hver 10. minut. Nogle gange hyppigere, hvor jeg ikke engang når at rejse mig op og vaske hænder efter toiletbesøg, til jeg kan mærke, at jeg allerede skal tisse igen. Og det er ikke bare en følelse, for der kommer rent faktisk en hel masse tis hver gang. Hvad skyldes det egentligt? 

Mvh. Liv 

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Liv

Alkohol får mængden af det såkaldte antidiuretiske hormon, ADH, til at falde. Det medfører at produktionen af urin bliver større så du skal tisse mere.

ADH produceres i hypofysen i hjernen men virker i nyrerne hvor det hæmmer udskillelsen af væske. Alkohol presser udsendelsen af ADH fra hypofysen ned så nyrerne ikke bliver hæmmet i deres udskillelse af væske – i sidste ende fører det til mere urin og man skal tisse mere.

Hilsen
Henrik   

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Se flere spørgsmål >