Spørgsmål i Brevkassen d. 27.11.2012

Hjælp til skoleopgave

KategoriAlkoholBedøvende stofferKrop og sundhedNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde14 år

Til rette vedkommende

Jeg har fået en stor biologiopgave om misbrug af rusmidler. Og i den forbindelse har jeg forgæves surfet på nettet og i bøger for at finde svar på følgende spørgsmål:

I hvilken rækkefølge rammer indtag af alkohol følgende organer.
spiserør,
lever,
mavesæk,
tarme,
nyre,
hjerne.

Mit bud er: spiserør, mavesæk, hjerne, lever, tarme og nyre. Men jeg er rigtig meget i tvivl og kan ikke finde svar. Jeg vil blive yderst taknemlig, hvis i vil tage jer tid til at hjælpe mig med at få styr på rækkefølgen.

Venlig hilsen

Julie Sankel

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Julie

Det er nok fordi man ikke kan svare på det på den måde – når du skriver "rammer" går jeg ud fra at du mener hvornår man bliver syg.

Hvis man drikker meget og over mange år bliver alle organer påvirket men måden de bliver påvirket på er meget forskellig. man kan få kræft i spiserøret men man kan også få åreknuder som skyldes at man har fået skrumpelever.

Så nogen bestemt rækkefølge er der ikke – den bestemmes af hvordan man er fysisk og hvordan man ellers lever ved siden af sit alkoholmisbrug.

Hilsen

Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Pige / kvinde30 år

Cbd m. under 0.2% thc

Hej😊 Jeg har røget hash hver eneste dag i over 15 år, men da jeg fik kørekort, tog jeg en kold tyrker, og jeg har ikke røget hash i 1 år og 4 måneder nu. Forleden dag fortalte en veninde mig om cb...
Se flere spørgsmål >