Spørgsmål i Brevkassen d. 27.11.2012

Hjælp til skoleopgave

KategoriAlkoholBedøvende stofferKrop og sundhedNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde14 år

Til rette vedkommende

Jeg har fået en stor biologiopgave om misbrug af rusmidler. Og i den forbindelse har jeg forgæves surfet på nettet og i bøger for at finde svar på følgende spørgsmål:

I hvilken rækkefølge rammer indtag af alkohol følgende organer.
spiserør,
lever,
mavesæk,
tarme,
nyre,
hjerne.

Mit bud er: spiserør, mavesæk, hjerne, lever, tarme og nyre. Men jeg er rigtig meget i tvivl og kan ikke finde svar. Jeg vil blive yderst taknemlig, hvis i vil tage jer tid til at hjælpe mig med at få styr på rækkefølgen.

Venlig hilsen

Julie Sankel

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Julie

Det er nok fordi man ikke kan svare på det på den måde – når du skriver "rammer" går jeg ud fra at du mener hvornår man bliver syg.

Hvis man drikker meget og over mange år bliver alle organer påvirket men måden de bliver påvirket på er meget forskellig. man kan få kræft i spiserøret men man kan også få åreknuder som skyldes at man har fået skrumpelever.

Så nogen bestemt rækkefølge er der ikke – den bestemmes af hvordan man er fysisk og hvordan man ellers lever ved siden af sit alkoholmisbrug.

Hilsen

Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Se flere spørgsmål >