Spørgsmål i Brevkassen d. 14.8.2013

en gang misbruger, altid misbruger?

KategoriAlkoholAndre stofferBlandet med alkoholDepressionKrop og sundhedOpioiderPsykisk sygdomStoffer og hverdagenTramadolTrivsel i hverdagen
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde19 år

Hej. Jeg er en pige på 19 år.

jeg har et problem med, at jeg konstant misbruger et eller andet. Da jeg var 5-11 år var det mad, jeg spiste indtil jeg fik atvide at jeg var ved at blive overvægtig. Derefter gik jeg over til at skære i mig selv. Mest af alt for at få opmærksomhed fra min omgangskreds. Men til sidst blev det en ting som jeg ikke kunne styre, en ting som jeg skulle gøre for at gå igennem dagen.

Da jeg så endelig fik den vane stoppet og jeg var omkring 15-16 år begyndte jeg at drikke, det var som de fleste teenagere mest i weekenden. men da jeg så blev 17-18 år blev det mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og i weekenderne også. hvor jeg så lavede det jeg kaldte en "pause" om søndagen. Jeg kom dernæst på et misbrugscenter til en sammentale 1 gang om ugen. Men stoppede det hurtig, da jeg ikke var klar til at sidde face-to-face og snakke om mine problemer.

Nu er jeg så 19, og jeg drikker stadig meget i weekenderne, men mit størreste problem er at jeg er gået over til at misbruge panodiler, iprener og andre smertestillende midler. Jeg ved ikke om jeg bare SKAL have et misbrug, eller hvad der lige sker. Der sker tit af jeg får det bedre med mig selv når jeg har drukket eller taget piller. Men bagefter fortryder jeg det.

Jeg håber i kan hjælpe mig lidt.

Kærlig hilsen M

Kære M

Først og fremmest er det vigtigt for mig at fortælle dig, at jeg ikke tror på det med "en gang misbruger altid misbruger". Jeg tror på, at mennesker typisk misbruger, fordi de i perioder af deres liv "flygter" fra problemer, der er svære at håndtere. Som du selv beskriver, får du det umiddelbart bedre, når du har drukket eller taget piller, samtidig er du dog klar over, at det ikke er en holdbar løsning på den lange bane.

Du fortæller, at du har nogle problemer, som du ikke lige på nuværende tidspunkt er klar til at tale med en om face-to-face.

Måske kunne du skrive med en rådgiver fra chatten her på netstof.dk eller du kunne kontakte en af vores psykologer i psykologbrevkassen.

Der er ikke nogle mennesker, der "bare SKAL have et misbrug" og jeg er overbevidst om, at du kan slippe ud af dine tilbagevendende misbrugsproblemer, hvis du bearbejder de problemer, der ligger bag misbruget.

Du fortæller, at du på et tidspunkt var ved at blive overvægtig og at du formåede at vende denne uheldige udvikling. Du fortæller også, at du var i stand til at holde op med at skære i dig selv. Derudover har du reduceret et næsten dagligt alkoholforbrug til et weekendforbrug. Alt dette får mig til at tænke, at du har viljen og evnerne til at få gjort op med de mekanismer, der sender dig ud i forskellige former for misbrug.

vh.

Søren

 

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >