Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Pot, hvor skadeligt er det?

KategoriBedøvende stofferCannabisForbrug eller misbrugNysgerrighedPotViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Hej 🙂
Min mand ryger pot og har gjort det i flere år nu. Han har et godt arbejde som han passer til punkt og prikke, og ryger først en "joint" eller to om aftenen når vores børn er kommet i seng. Han tager en lille smule pot (en mængde svarende til en negl) og blander det med tobak, og dette ryger han som en normal cigerat. Han ryger ellers ikke. Han siger at det får ham til at slappe af, at det er et nydelsesmiddel og at det ikke ellers har nogen indvirkning på ham. Jeg synes dog hans temperament er noget voldsomt hvis han har stress og ikke kan ryge, at hans hukommelse ikke er særlig god, og jeg kan faktisk bedst lide ham når han har røget, hvilket jeg synes er bekymrende… Jeg har prøvet at få ham til at stoppe flere gange, men uden held, han synes bare jeg overdriver og hopper med på samfundets "heksejagt" af dette stof. Han siger at pot overhovdet ikke kan sammenlignes med hash, jeg er i tvivl, hvad mener du? Har han et problem eller skal jeg bare slappe af?

Kh Mimmi

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Mimmi

Undskyld at jeg ikke har fået svaret. 

Du beskriver egentligt meget godt hvordan cannabis virker – det er afslappende og mindsker stress men bagsiden er at nogle af de aktive stoffer også giver problemer med hukommelsen. 

Din mand har jo fundet en måde at behandle sin irritabilitet og uro på og måske er det den bedste måde at gøre det på for ham. Uden at jeg skal fjerndiagnosticere på din mand så kan der være tilstande bag irritabiliteten som for eksempel angstproblemer eller ADHD som han får dæmpet med cannabis. 

Så det er en balance hvad der virker og hvis han ikke ryger mere og mere eller er irritabel selvom han ryger så har han måske fundet en løsning der virker. Problemet er jo så at det er illegalt og det kan være svært for eksempel at tage på ferie uden ”medicinen” 

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >