Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Pot, hvor skadeligt er det?

KategoriBedøvende stofferCannabisForbrug eller misbrugNysgerrighedPotViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Hej 🙂
Min mand ryger pot og har gjort det i flere år nu. Han har et godt arbejde som han passer til punkt og prikke, og ryger først en "joint" eller to om aftenen når vores børn er kommet i seng. Han tager en lille smule pot (en mængde svarende til en negl) og blander det med tobak, og dette ryger han som en normal cigerat. Han ryger ellers ikke. Han siger at det får ham til at slappe af, at det er et nydelsesmiddel og at det ikke ellers har nogen indvirkning på ham. Jeg synes dog hans temperament er noget voldsomt hvis han har stress og ikke kan ryge, at hans hukommelse ikke er særlig god, og jeg kan faktisk bedst lide ham når han har røget, hvilket jeg synes er bekymrende… Jeg har prøvet at få ham til at stoppe flere gange, men uden held, han synes bare jeg overdriver og hopper med på samfundets "heksejagt" af dette stof. Han siger at pot overhovdet ikke kan sammenlignes med hash, jeg er i tvivl, hvad mener du? Har han et problem eller skal jeg bare slappe af?

Kh Mimmi

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Mimmi

Undskyld at jeg ikke har fået svaret. 

Du beskriver egentligt meget godt hvordan cannabis virker – det er afslappende og mindsker stress men bagsiden er at nogle af de aktive stoffer også giver problemer med hukommelsen. 

Din mand har jo fundet en måde at behandle sin irritabilitet og uro på og måske er det den bedste måde at gøre det på for ham. Uden at jeg skal fjerndiagnosticere på din mand så kan der være tilstande bag irritabiliteten som for eksempel angstproblemer eller ADHD som han får dæmpet med cannabis. 

Så det er en balance hvad der virker og hvis han ikke ryger mere og mere eller er irritabel selvom han ryger så har han måske fundet en løsning der virker. Problemet er jo så at det er illegalt og det kan være svært for eksempel at tage på ferie uden ”medicinen” 

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Dreng / mand27 år

Panik angst sertralin og skunk

Hej jeg er en mand på 27 år der får 150mg sertralin mod panik angst hvilket hjælper utroligt meget men jeg har tidligere godt kunne lide at nyde lidt skunk en lørdag en gang i måneden, men det var ...
Se flere spørgsmål >