Spørgsmål i Brevkassen d. 24.2.2023

Spørgsmål om eftervirkninger

KategoriAmfetaminFeststofferMDMAMethamfetaminNysgerrighedStoffer og hverdagenViden
foto
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Der står overraskende lidt på nettet angående eftervirkningerne af at indtage stoffer. Jeg kan sagtens finde noget om virkningen og bivirkningerne når man tager dem, men der står ikke noget om hvordan man reagerer i forhold til andre mennesker i tiden efter indtaget.

Eksempelvis ecstasy, kan det føre til en kort lunte, mindre/ingen sexlyst, en lurende aggression i samtaler og et problem med at se udover sin egen næse når man er i forbindelse med andre mennesker flere dage efter indtag?  Hvor længe varer det? Hvornår er det "sikkert" at have en normal eller seriøs samtale med en person som har taget stoffet for at få et ordentligt respons?

Jeg ønsker oplysning men jeg vil gerne forholde mig anonym.

Svar fra rusmiddelekspert Thorsten Hauerslev Larsen

foto

Hej.

Først og fremmest skal du have tak for spørgsmålet, som er godt, men også svært at besvare entydigt.

Stoffers virkning og eftervirkning er i nogen grad individuel og afhængig af mange faktorer. Blandt andet brugerens fysiske og psykiske tilstand, dosis, tilvænning og evt. hvilke andre rusmidler der er inde over.

Men hvis jeg skal sige noget generelt, kan det være at man i dagene efter at have taget ecstasy kan opleve urolig søvn og udmattelse, angst, irritabilitet, paranoia, koncentrationsbesvær og nedtrykthed/depression.

Og netop den nedtrykte sindstilstand kan give de symptomer du beskriver: kort lunte, mindre/ingen sexlyst, ulmende vrede og at have svært ved at sætte sig i andres sted.

Det kan desværre godt vare 3-5 dage før brugeren er sig selv igen, og før det sker vil humøret nok påvirke samtalen i negativ retning. 

Håber at du kan bruge svaret. Mvh Thorsten Larsen   

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand58 år

Muskel skader amfetamin

Kan amfetamin giver muskelskader/lammelser ? 2 venner der er mange årlige amfetamin misbrugere, har begge fået en næsten lam skrumpe arm. Det ses meget tydeligt, resten af kroppen synes rimelig nor...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >