Spørgsmål i Brevkassen d. 28.2.2014

Mdma nedtur på 3 uger….

KategoriAlkoholAngstDepressionFeststofferKonkrete bekymringerMDMA
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand33 år

Hej Jeg har idag for 3 uger siden får første gang taget ca. 0.8 g mdma. På en periode på 13 timer, der blev også drukket alkohol men det var ikke meget 5-6 øl hele over aftenen. Mit problem er at jeg stadigvæk især om formiddagen og eftermiddagen kan kan føle mig påvirket af stoffet, det summer mildt i kroppen og hovedet og jeg føler lidt eufori, men det er ikke rart på nogen måde. Disse følelser gør at jeg bliver bange. Jeg er især bange for at jeg har fået noget permanent skade. Hen mod fyraften, kan jeg ikke mærke så meget og jeg bliver mere rolig i kroppen. For 2 dage siden kunne jeg ikke mærke noget overhovedet og troede faktisk det var overstået, men dagen efter kom summen tilbage og angsten. Er det normalt at det kan tage så lang tid? Jer er virkelig bekymret… Det skal siges at jeg normalt ikke tager stoffer overhovedet…. Mvh.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Som du kan se hvis du kigger andre steder i brevkassen kan du se at nogle reagerer kraftigt på forskellige stoffer uden at der er en nøjagtig forklaring.
Der er tidligere lavet studier der viste at man hos rotter kunne se at nogle nerveceller i hjernen som danner serotonin blev kraftigt påvirket så de fungerede dårligere. De celler har betydning for vores humør og velbefindende og er netop nogle af de celler der påvirkes af MDMA og giver MDMA’s effekt.

Der er i nogle undersøgelser set mange andre følger efter MDMA men samtidig i andre studier ikke nogen effekter lang tid efter brug men som med så meget andet så er der sandsynligvis  mennesker som er mere følsomme end andre og derfor reagerer kraftigere.

Som jeg har skrevet andre steder i brevkassen så kunne det i hvert fald tyde på at du er følsom og skal undgå at tage stoffer. Lige nu skal du mest passe på dig selv og sørge for ordentlig søvn, ingen alkohol og spise godt uden for meget sukker og regn med at det stille og roligt går over.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Pige / kvinde40 år

Oxycondon

Hej Er så fortvivlet og på randen til at blive skør i hovedet af at tænke mig gul og blå, for at finde på løsninger som virker. Min man er i behandling på CSU for misbrug af Oxycondon. Han lyver om...
Se flere spørgsmål >