Spørgsmål i Brevkassen d. 28.2.2014

Mdma nedtur på 3 uger….

KategoriAlkoholAngstDepressionFeststofferKonkrete bekymringerMDMA
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand33 år

Hej Jeg har idag for 3 uger siden får første gang taget ca. 0.8 g mdma. På en periode på 13 timer, der blev også drukket alkohol men det var ikke meget 5-6 øl hele over aftenen. Mit problem er at jeg stadigvæk især om formiddagen og eftermiddagen kan kan føle mig påvirket af stoffet, det summer mildt i kroppen og hovedet og jeg føler lidt eufori, men det er ikke rart på nogen måde. Disse følelser gør at jeg bliver bange. Jeg er især bange for at jeg har fået noget permanent skade. Hen mod fyraften, kan jeg ikke mærke så meget og jeg bliver mere rolig i kroppen. For 2 dage siden kunne jeg ikke mærke noget overhovedet og troede faktisk det var overstået, men dagen efter kom summen tilbage og angsten. Er det normalt at det kan tage så lang tid? Jer er virkelig bekymret… Det skal siges at jeg normalt ikke tager stoffer overhovedet…. Mvh.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Som du kan se hvis du kigger andre steder i brevkassen kan du se at nogle reagerer kraftigt på forskellige stoffer uden at der er en nøjagtig forklaring.
Der er tidligere lavet studier der viste at man hos rotter kunne se at nogle nerveceller i hjernen som danner serotonin blev kraftigt påvirket så de fungerede dårligere. De celler har betydning for vores humør og velbefindende og er netop nogle af de celler der påvirkes af MDMA og giver MDMA’s effekt.

Der er i nogle undersøgelser set mange andre følger efter MDMA men samtidig i andre studier ikke nogen effekter lang tid efter brug men som med så meget andet så er der sandsynligvis  mennesker som er mere følsomme end andre og derfor reagerer kraftigere.

Som jeg har skrevet andre steder i brevkassen så kunne det i hvert fald tyde på at du er følsom og skal undgå at tage stoffer. Lige nu skal du mest passe på dig selv og sørge for ordentlig søvn, ingen alkohol og spise godt uden for meget sukker og regn med at det stille og roligt går over.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde28 år

Levertal

Hej. Jeg har fået målt mit levertal (gamma-GT) som desværre var blevet lidt højt pga. mit overforbrug af alkohol (tallet var på 62). Jeg har derfor besluttet mig for at stoppe med at drikke, da det...
Se flere spørgsmål >