Spørgsmål i Brevkassen d. 26.3.2013

Alkohol og stoffer

KategoriAlkoholBlandet med alkoholFeststofferKrop og sundhedMDMANysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde22 år

Hej,

jeg er en pige på 22. Jeg tager nogle gange om året til Tyskland for at feste, hvor jeg ofte også tager MDMA eller Ecstasy i pilleform.

Jeg forsøger at informere mig rigtig godt om hvordan det påvirker mig når jeg tager stoffer, så jeg kunne godt tænke mig at vide hvorfor i anbefaler ar man ikke drikker alkohol samtidig med at man tager stoffer? Er det alkohol i store mængder der er farligt, fordi man mister dømmekraften? Og hvorfor kan det være farligt at drikke alkohol i dagene efter man har taget stoffer?

Jeg kunne også godt tænke mig at vide hvilke konsekvenser det kan have for mig senere i livet, at jeg som ung har taget MDMA/Ecstasy nogle gange om året? Det er noget der har stået på i ca. to år nu, og da jeg ikke har haft nogle dårlige oplevelser med det, regner jeg med at gøre det nogle flere gange. Jeg tager som regel en pille eller hvad der giver samme rus i ren MDMA. Jeg drikker meget vand under rusen og spiser godt dagen efter.

Jeg håber meget på et brugbart svar. Det er virkelig godt, at der sådan et forum som dette hvor man kan stille spørgsmål, da info om stoffer på nettet ellers ofte kommer fra helt ukendte kilder.

Mvh M

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej M

Det er altid en balance når man skriver på et website som dette her og jeg anbefaler som grundregel at man holder sig fra stoffer da man ikke ved hvordan man bliver påvirket på lang eller kort sigt. Den rådgivning må man få andre steder.

Nogle skriver så efter at de har haft en uheldig oplevelse hvor de bliver dårlige i et stykke tid og ud fra mit kendskab til hjernens biologi og stoffernes kemi forsøger jeg at give et forslag til hvad der kan være galt og hvordan de kommer gennem det bedst muligt. Jeg tager altid forbehold for at der kan være ting jeg ikke har med og at det kan være svært at rådgive en person man kender meget lidt til.

Så når du spørger om du under bestemte forhold kan tage ecstasy og hvad din risiko er på længere sigt, hvis der er nogen risiko så må jeg sige, at det ved jeg ikke. Alle er forskellige og rigtigt mange kan tage forskellige ting uden konsekvenser – men hvis du kigger gennem websitet her vil du se eksempler på folk som har taget stoffer af forskellige slagt i årevis og pludselig har en negativ effekt.

Grunden til at jeg anbefaler at man holder sig fra alkohol hvis man tager stoffer er at det i forvejen er et stof som har mange forskellige effekter og hvis man så blander det med et nyt stof kan der ske ting som kan blive ret så barske. Jeg anbefaler at man holder sig fra alkohol og alle sindsændrende stoffer i en periode hvis man har haft en dårlig oplevelse fordi hjernen er ustabil og man risikerer at aktivere den uheldige oplevelse man har haft og under alle omstændigheder tager det længere tid at komme på plads igen hvis man drikker eller tager stoffer i den første periode efter.

Hilsen

Henrik

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand58 år

Muskel skader amfetamin

Kan amfetamin giver muskelskader/lammelser ? 2 venner der er mange årlige amfetamin misbrugere, har begge fået en næsten lam skrumpe arm. Det ses meget tydeligt, resten af kroppen synes rimelig nor...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >