Spørgsmål:

Kan politiet's spyttest opdage tramadol og er det ulovligt at køre med tramadol i blodet under grænseværdien på 400g?

Dato: 01.05.2021

Køn: 

Dreng/Mand

Alder: 

20år

Jeg tager selv tramadol imod rygsmerter kun ca. 100g om dagen, men det er uden recept og jeg får det i gennem en ven. Jeg kan ikke mærke nogle effekter der skulle påvirke min kørsel, men er bange for at hvis dagen skulle komme at jeg bliver stoppet ved rutinetjek og har indtaget tramadol at jeg så mister mit kørekort. Udover dette, kan tramadol overhovedet ses på politiet's spyttest? Jeg ved at den kan ses på urintest, på testdig.dk står disse stoffer og som jeg kan se er tramadol ikke opspoeligt under spyttest, jomindre den måske ryger ind under opiat kategorien, jeg ved at opiater er stoffer som kommer fra poppy planten såsom Heroin osv. Hvorimod tramadol er af et moderat opioid. Udover dette kan jeg se at hvis man tager tramadol på recept må man tage 400g om dagen højest, hvilket er 4 gange så meget som jeg tager, men jeg tager det som førhenskrevet uden recept.

Urintest:

Amfetamin (AMP)

Barbiturater (BAR)

Benzodiazepiner (BZO)

Cannabis/Hash (THC)

Ecstasy (MDMA)

Kokain (COC)

Metadon (MTD)

Metamfetamin (MET)

Opitaer, tror de mener opiater (OPI)

Oxycodone (OXY)

Tramadol (TRA)

Buprenorphin (BUP)

PCP (PCP)

 

Spyttest:

Amfetamin (AMP)

Benzodiazepiner (BZO)

Cannabis/Hash (THC)

Ecstasy (MDMA)

Kokain (COC)

Metamfetamin (MET)

Opitaer (OPI)

Svar: 

Hej

Jeg kan ikke fortælle dig om Tramadol kan ses i politiets nuværende spyttest men reglerne er sådan her:
Du må ikke køre bil hvis du får stærk smertestillende medicin med et kortvirkende morfinpræparat, som for eksempel Tramadol. Din samlede døgndosis af Tramadol skal være under 400mg som du selv skriver.

Hvis du er involveret i et uheld og du får foretaget en narkotest så vil politiet jo finde Tramadol. Du kan i realiteten ikke redegøre for hvor meget du tager fordi du ikke får det via din egen læge så jeg kan sagtens forestille mig at du kan få problemer selvom du i realiteten holder dig indenfor reglerne.

Så min anbefaling vil være at du får din smertebehandling via din egen læge. Måske er der også andre måder at behandle dine smerter på.

Hilsen
Henrik 

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen