Spørgsmål i Brevkassen d. 8.6.2018

Kan ikke lade være

KategoriAbstinenserAlkoholFeststofferKokainKonkrete bekymringerStoffer og abstinenserVenskab
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra15 år

Hej. Jeg er lige fyldt 31 år. Da jeg var yngre (21-22 år) havde jeg en god veninde og vi tog tit kokain sammen når vi gik i byen. Det stoppede dog helt naturligt og i mange år har jeg ikke rørt den slags. For lidt over et år siden, gik min kæreste gennem 6 år og jeg fra hinanden. Derefter er tingene bare ekskaleret. Jeg har fået mig en ny sød kæreste, som ikke rør stoffer overhovedet. Jeg har til gengæld også fået mig nogle nye veninder som tit gør det. I starten var det kun når jeg var sammen med de veninder, at jeg gjorde det. Men nu kan jeg simpelthen ikke åbne en øl i weekenden uden at det følger med. Jeg er træt af det, jeg er flov over mig selv, jeg gider ikke mere. Hvad kan jeg gøre for at komme videre og ud af det her? Det påvirker mit humør, min energi og mit liv. Det er dyrt, det er dumt og det er spild af min tid. Men jeg kan simpelthen ikke lade være.

Svar fra rusmiddelekspert Søren Holm

Hej

Tak for dit spørgsmål.

Jeg er sikker på, at det nok skal lykkes for dig at komme videre. Du virker meget afklaret i forhold til at stoppe dit forbrug og du har mange gode grunde til at komme helt ud af det. Derudover har du en sød kæreste, som ikke tager stoffer og det er en rigtig god støtte.

Du skriver, at du "simpelthen ikke kan lade være" og hvis det er sådan, du har det, så vil jeg råde dig til at søge behandling på det kommunale rusmiddelcenter/misbrugscenter. Alle har ret til gratis behandling, så du skal bare henvende dig personligt eller telefonisk. Du kan evt. finde et link til misbrugscenteret i din kommune på netstof.dk under topmenuen "Find Hjælp".

Hvis jeg skal give dig et par gode råd med på vejen, vil jeg anbefale:

– At du holder en pause med alkohol, fordi det er svært for dig ikke at tage kokain, når du drikker.

– At du i en periode ikke er så meget sammen med de veninder, der tager kokain.

– Skriv dine undskyldninger ned. Du bruger sikkert indimellem nogle undskyldninger for, hvorfor det er okay lige at tage noget på en festlig aften. Skriv dine undskyldninger ned og skriv hvorfor du ikke vil tage noget alligevel. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

De bedste hilsner

Søren 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Pige / kvinde28 år

Levertal

Hej. Jeg har fået målt mit levertal (gamma-GT) som desværre var blevet lidt højt pga. mit overforbrug af alkohol (tallet var på 62). Jeg har derfor besluttet mig for at stoppe med at drikke, da det...
20 år

Thc og kokain i spyt test

Hej, jeg blev i dag stoppet i bil og skulle tage en spyt test. Den viste så positiv på kokain og thc, jeg havde taget kokain i går, men jeg delte kun 0.4 gram med en ven. Men for 2 dage siden var v...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >