Spørgsmål i Brevkassen d. 9.12.2020

Depression

KategoriAngstBedøvende stofferCannabisDepressionEdiblesHashHvad sker der når jeg stopperNysgerrighedPotSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra45 år

Hej. Jeg er en kvinde på 42 år. Jeg startet med et hashmisbrug da jeg var i 20'erne. Jeg har haft en svært barndom, og har som barn allerede udviklet noget angst. Som blev forværret med alderen bl.a. i nogle parforhold! hvor hash også har haft en stor betydning. Jeg fandt sammen med en for 4 år siden, hvor vi udviklet et misbrug sammen og havde mange forskellige meninger, holdninger og værdier til vi kunne fungere sammen. I august i år kunne jeg mærke at min angst rigtig meget. Selvom vi ikke havde så mange skænderier til sidst, kunne jeg mærke jeg var ved at miste mig selv måde med hash og forholdet. Jeg bad ham at flytte hjem igen og i septemner besluttet mig at ligge hashen på hylden. Mit spørgsmål er om det er normalt at man kan udvikle en depression når man stopper med sit misbrug. Jeg er meget deprimeret end angst. Jeg har grædt så meget den sidste måned! Jeg er slet ikke vant til alle disse følelser og hvornår kan man blive mere afklaret tingene.  

Svar fra rusmiddelekspert Morten Hørup

Hej

Tak for din mail.

Hvor er det sejt at du ikke har røget hash siden september, specielt når du har røget så mange år.

Det lyder også som om at du har taget den rigtige beslutning i dit parforhold. Det kan være rigtig godt med en pause ind i mellem. Jeg håber din kæreste bakker dig op i dit rygestop.

Når man har røget hash i så mange år som du har, kan man sige at dine følelser og dine tanker har være gemt væk i rusen. Nu har du været stoppet i tre måneder og din angst og depression er blevet værre, hvilket mange oplever når de stopper med at ryge hash. Nogen gange kan hashen også forværre angsten og depressionen.

Typisk vil symptomer dog fade ud efter nogen tid. Din historie taget i betragtning, vil jeg vil råde dig til at opsøge din praktiserende læge og forklare vedkommende hvordan du har det. Det lyder for mig som om du har brug for proffesionel hjælp, hvilket lægen kan henvise til.

Det er vigtig i din snak med lægen at du lægger alle kort på bordet og fortæller præcis om dine symptomer og i hviklket omfang du tidligere har røget hash.

Håber du kan bruge svaret og får det bedre.

Hilsen

Morten  

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde50 år

passiv rygning

Hej Jeg arbejder på et plejecenter, hvor en beboer ryger hash, han skal lufter ud inden jeg kommer der ind, men tit lugter det også på gangen, skal jeg være nervøs for at jeg kan teste positiv, hvi...
Dreng / mand50 år

Hvad ryger min overbo?

Hej, Jeg har en terrasse og min overbo (psykisk syg) har et vindue med skodder foran. Tidligere har jeg informeret hende, at jeg ikke vil have at hun ryger cannabis i vinduet pga. lugten på min ter...
Pige / kvinde12 år

Måske afhængig?

Hej, jeg er pige på 12 år og jeg tror jeg er afhængig af stoffer. Jeg tager både coke, heroin og ryger hash. Jeg gør det hver dag. Jeg cutter meget og er hele tiden på psykiatrisk. Jeg er også anbr...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >