Hej
1) Stofmisbrugere kommer typisk fra de dårligst stillede miljøer, men der findes misbrugere fra alle miljøer. Oftest har stofmisbrugere haft en vanskelig barndom og ikke haft mulighed for at få særlig god støtte hjemmefra, dette er dog ikke altid tilfældet.
2) Samfundet er jo alle de mennesker, der lever i samfundet, så der er alle mulige forskellige opfattelser af stofmisbrugere i samfundet. Nogle opfatter primært stofmisbrugere som en belastning for samfundet, andre lægger vægt på, at der er tale om mennesker med brug for hjælp. Nogle mener, det er misbrugerens moral, den er gal med, andre mener stofmisbrug er en sygdom, misbrugeren er født med. I kan eventuelt se om I kan finde forskellige holdninger på nettet 🙂
3) Det er kommunerne, der står for behandling af stof og alkoholmisbrug.
De personer der søger hjælp i behandlingssystemet får typisk tilbudt tre forskellige former for hjælp:
a) Samtaler en til to gange om ugen (det man kalder: Ambulante samtaler)
b) Gruppeforløb flere gange om ugen typisk sammen med andre misbrugere, hvor man bl.a. taler om sine misbrugsproblemer (det man kalder Dagbehandling)
c) Ophold på et behandlingscenter ofte i 4-6 måneder (det kalder man døgnbehandling).
4) Der er blevet afsat en del penge til noget, der hedder ”Satspuljen”. Disse penge skal bl.a. gå til at forbedre stof og
Sørenalkoholbehandlingen og der bliver derfor sat gang i mange nye projekter i øjeblikket. Det er jo ikke kun vigtigt at bruge flere penge, det er jo også vigtigt, at de penge, man bruger hjælper nogle mennesker og gør en forskel, så man arbejder meget med at afprøve nye tiltag indenfor området. Hvis I søger på nettet på ”Satspuljemidler + stofmisbrug”, kan I helt sikkert finde et eksempel på et spændende nyt projekt.
Håber I kan bruge mine svar.
Venlig Hilsen
Søren