Spørgsmål i Brevkassen d. 1.3.2017

Medicin

KategoriAbstinenserAndre stofferHvad sker der når jeg stopperKonkrete bekymringerMedicinNysgerrighed
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra25 år

Jeg har fået noget medicin af min læge for at hjælpe mig med at komme ud af mit misbrug. Jeg har fået truxal og Venlafaxin. Det ene har jeg fået til at kunne falde i søvn, og det andet mod abstinenser. Når jeg læser om det her medicin står der det er mod depression og psykoser. Jeg føler jeg for det underligt af at tage det. Ved du om det er normalt at få dette medicin til de problemer jeg har, og kan jeg klare mig uden?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Først vil jeg sige at hvis du får det skidt af medicinen skal du sige det til din læge som kan vurdere om det er noget du eventuelt skal igennem og som vil forsvinde efter en kort periode eller du skal ophøre med medicinen. Begge de nævnte stoffer kan have bivirkninger som er individuelle hos dem som får dem.

Det at medicin bruges til nogle ting betyder ikke at det ikke også kan benyttes til andre ting og det er typisk at man i en abstinensfase kan have symptomer på depression og problemer med at sove og et pres fra mange tanker og fornemmelser som presser sig på.

De typer medicin du skriver om, kender jeg og har benyttet til behandling af abstinensproblemer. Man skal så også huske at abstinensproblemer ikke varer i årevis men oftest er klinget helt af på nogle måneder, især hvis det er godt behandlet i starten.

Du skal tale med din læge om at få lavet en aftrapningsplan ud fra hvordan du har det og ud fra at behandlingen skal være målrettet. Hvis din læge vurderer at du har mere kroniske problemer er det en anden sag som i må diskutere.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >