Spørgsmål i Brevkassen d. 11.12.2014

Overdosis af amfetamin (formentlig)

KategoriAmfetaminFeststofferFuckupsKonkrete bekymringer
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand17 år

Hej

Jeg tog for omkrig en måned siden 8 baner pure amfetamin, som jeg fik af vide var det reneste man kunne få. 

Rusen var alt i alt helt ok, men da jeg havde været oppe i 20 timer og det var ved at down'e fik jeg det vildt mærkeligt i kroppe. Jeg havde det som om der var noget i min mave der ville grave sig ud. 

Da jeg havde været hos min ven, og troede jeg var kommet ned tog jeg toget hjem af. 

Midt under turen bliver jeg rastløs og går og tror at jeg skal dø/falde om. 

På vej ned af min vej får jeg så tunnelsyn og bliver ret bange. Jeg kommer så ind til min mor og vi får ringet efter en ambulance, og jeg tilstår at jeg har taget det og sådan. 

Jeg bliver tjekket for alle symptomer på hjerneblødning og alt det man kan få i kroppen, men der er så heldigvis ikke sket noget. 

Siden den dag havde jeg angst for at det skulle ske igen og har så ikke rørt noget overhovedet udover alkohol. Men ville høre om det er normalt eller hvad man nu siger.. At man ligger mærke til alt muligt der sker i kroppen efterfølgende, samt at man får underlige følelser i kroppen som kan gøre ondt/irritere. 

Vil også spørge om der kan ske noget efter sådan en oplevelse hvis man ryger hash? Ved selvf at hash slet ikke er så farligt som amfetamin. (Rør aldrig det amf mere)

(Det skal siges at jeg også har været til lægen før, hvor de sagde at det kunne være psykiske ar fordi jeg blev så bange men nu når det er ved at være så lang tid siden ville jeg bare gerne høre om det kan være noget andet der gør det? Og så om der kan ske noget ved at man ryger en lille joint?)

Hilsen Malthe

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Malthe

Jeg vil foreslå dig at læse nogle af de spørgsmål som er stillet tidligere og som du vil kunne se er det ikke ualmindeligt at få kraftige symptomer når man får taget alt for meget stof – og man ved ikke på forhånd hvad der er for meget. Amfetamin for stressniveauet til at stige og noget af det du beskriver er tegn på akut stress – din puls går op, dit blodtryk stiger og du får angst. Efterhånden som amfetaminen bliver omsat så får du det bedre igen.

Det er ikke til at vide om du får det på samme måde næste gang – når man har haft en bestemt reaktion risikerer man at nervesystemet har lært at reagere på en bestemt måde også selvom man tager mindre og man kan i hvert fald sige at du er i risiko for at få en dårlig oplevelse igen

Med hensyn til hash kan jeg ikke sige noget om hvordan din oplevelse vil være – du kan være en der har høj risiko for at få dårlige trips men det kan også være at du ikke er. Du skal i hvert fald passe på med at putte så meget på systemet som du har gjort og lad være med at blande tingene sammen med alkohol.

Der er ingen enkle svar og det skyldes at hjernen reagerer på de ”oplevelser” man giver den og nogle af de oplevelser sætter sig varige spor.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

20 år

Thc og kokain i spyt test

Hej, jeg blev i dag stoppet i bil og skulle tage en spyt test. Den viste så positiv på kokain og thc, jeg havde taget kokain i går, men jeg delte kun 0.4 gram med en ven. Men for 2 dage siden var v...
Pige / kvinde17 år

Min bror er kokain og hash misbruger

hej min storebror har haft et stort stof og druk misbruge. han er kommet ud i noget værre rod med dømbøder så nu bor han hos vores bedsteforældre. vil bare høre om i har nogle hjælpe midler til at ...
Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Se flere spørgsmål >