Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

amfetamin afhæning?

KategoriAlkoholAmfetaminBlandet med alkoholFeststofferKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighed
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra

kan man blive afhængig af amfetamin når man kun tager det om weekenden, og ikke tager overdrevet meget på en aften?? nu tager jeg det ikke hver gang jeg drikker men kun når jeg tager i byen og det er som regel 1 -2 gange om ugen. og jeg tager ikke coke. og jeg gør det så jeg kan være vågen og danse amok hele natten. og det generer mig ikke i hverdagen så længe jeg får sovet nok søndag..

Skrevet af: Kennie

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Kennie

Helt kort kan man sige at det er individuelt hvad man kan blive afhængig af og hvor hurtigt man bliver det. Når man blander stoffer sammen, øger man risikoen for at blive afhængig og selvom du ikke selv synes det er så meget så lyder det af meget at du tager amfetamin 2 gange om ugen og drikker endnu flere gange. 

Biologisk set er kokain umiddelbart mere afhængighedsskabende men den måde man indtager det på er også af betydning – en test for om du er ved at blive afhængig af det kan være at lade være med at bruge det de næste gange hvor du ellers ville have brugt det – hvis du kan det uden problemer er du ikke afhængig… endnu. 

Man skal også huske på at afhængighed kommer i en glidende udvikling. Det er sjældent at man kan skelne fra den ene dag til den anden. Den gamle sikkerhedsregel gælder stadig her: det sikreste er at lade være men hvis man gør det så lad være med at blande stoffer og gør det ikke regelmæssigt… hver weekend er regelmæssigt.

 

Hilsen

Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Se flere spørgsmål >