Spørgsmål i Brevkassen d. 21.12.2013

Min mor drikker og jeg skader mig selv!

KategoriAlkoholAngstKonkrete bekymringerPårørende
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde12 år

Hej, mit problem er sådan, at min mor har dårlig lever og når hun drikker alkohol bliver det være og hun kan være døende! Jeg opdagede at hun ikke drak for nogle uger siden, og idag så jeg ude i skabet at der var to dunke vin. Jeg blev rigtig ked af det og mit hovede kan slet ikke finde rundt i det her. Hun har sovet næsten hele dagen og kun vågnet da jeg snakkede til hende. Jeg får hjælp til mine tanker af min lærere, da dette er sket mange gange før. Men, jeg får afvide at jeg bliver for hurtig voksen og tager ansvag for hendes liv. Men er det ikke mit job? At hjælpe hende? Men jeg kan ikke få mig selv til at sige det til nogle, for jeg kan ikke unvære hende når hun er i behandling! Jeg føler mig som en dårlig datter fordi jeg ikke kan hjælpe hende, og jeg føler det er min skyld. Jeg har også flere ar fra forskellige knive, sakse og andre ting jeg har skåret mig selv med. TÆNK HVIS HUN DØR? HVAD SKAL JEG GØRE? HJÆLP MIG!

Svar fra psykolog Eric Allouche

Hej med dig
 
Jeg har desværre ingen gode nyheder til dig. Du kan ikke tage ansvar for dit mors liv. Ingen mennesker kan, og hvis hun vælger at drikke sig selv ihjel er der desværre absolut ingen måde at forhindre hende i det…lige gyldigt hvor meget du eller en anden person prøver. Så, nej, det er ikke dit job at hjælpe hende, og endnu mindre hvis hun ikke ønsker din hjælp. Dit job er at passe på dig selv, og så  passe på dine børn når du får nogle. Det er sådan at det er forældre som skal passe på deres børn og ikke omvendt.
Så, det du skal nu er at arbejde på at holde op med at skade dig selv og så gøre alt det du kan for at få et godt liv. Hverken dig, din mor eller nogen som helst vil få det bedre fordi du vælger at lide med din mor. Min bedste råd er at du spørger den lærer som gerne vil hjælpe dig om han/hun kan hjælpe dig med at få hjælp fra kommune. Du kan også kontakte de en (eller flere) af de organisationer som hjælper unge som enten skader sig selv eller som er pårørende af en alkoholiker. F.eks. Landsforening for selvskade http://www.lmsselvskade.dk/ eller TUBA www.tuba.dk som hjælper børn af alkoholikere.
 
Hvis du har svært at finde ud af hvor du skal henvende dig eller ikke får den hjælp du har brug for, så kontakt mig igen, fortælle mig i hvilken kommune du bor og så finder jeg ud af det.
 
Glædelig jul.
Eric

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde28 år

Levertal

Hej. Jeg har fået målt mit levertal (gamma-GT) som desværre var blevet lidt højt pga. mit overforbrug af alkohol (tallet var på 62). Jeg har derfor besluttet mig for at stoppe med at drikke, da det...
Pige / kvinde17 år

Min bror er kokain og hash misbruger

hej min storebror har haft et stort stof og druk misbruge. han er kommet ud i noget værre rod med dømbøder så nu bor han hos vores bedsteforældre. vil bare høre om i har nogle hjælpe midler til at ...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >