Håndtering af svære følelser

Når jeg ikke er påvirket, kommer der en masse svære følelser frem, som jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre ved. Hvordan skal jeg komme igennem de tanker og følelser, som jeg ikke har lyst til at mærke - uden at tage stoffer?

Det er vigtigt at vide, at følelser ikke er farlige, selv om de godt kan være meget ubehagelige. Følelserne bliver først farlige, når de er vilde og ukendte. Man har derfor alt at vinde ved at give følelserne plads og opmærksomhed.

Hvis du forholder dig til dine følelser og sætter nogle ord på dem, lærer du dem at kende. Prøv for eksempel at snakke med en, du kender og stoler på eller udtryk dine følelser gennem kreative ting, som musik eller kunst.

Du skal vide, at følelser har en betydning og når de opstår, så er det, fordi de er knyttet til nogle oplevelser. En måde at forholde sig til sine følelser er at knytte dem til de oprindelige oplevelser.

Hvis man for eksempel er blevet mobbet i skolen, da man var mindre, kan man i sit voksenliv føle sig utryg, når man møder nye mennesker. Måske i en grad, så man ikke tør  komme tæt på andre mennesker. I det eksempel kan man sige, at de gamle følelser har noget at gøre med de mennesker, der var i skolen og ikke de nye mennesker man møder. Hvis man kan forholde sig til det og huske, hvad følelserne kom af, kan man måske lægge dem fra sig.

Har du brug for at vide mere om, hvad du kan gøre eller hvem du kan snakke med om dine følelser, så er du velkommen til at bruge vores chat.