Spørgsmål:

Tegn på at min søn har sniffet kokain

Dato: 26.09.2012

Køn: 

Pige/Kvinde

Jeg har ledt med lys og lygte efter en "tjekliste" man som forældre kan bruge, hvis man har mistalnek om at ens teenagebørn tager kokain - altså hvad er det man skel se efter dagen efter - for vi det er jo der vi møder dem som forældre

Svar: 

Hej 

Det vigtigste at holde øje med er om der sker en markant adfærdsændring – om den unge pjækker mere fra skole, især efter weekenden, om de er mere irritable end vanligt men det kan jo ses også hvis der drikkes for meget i weekends. 

Hvis der er et regulært misbrug som man har mistanke til må man melde det ud til den unge og ofte vil der jo være en benægtelse af at der er noget problem men de bliver så klar over at forældrene bemærker at der er problemer. Hvis man stiller op med meget konfrontation så opnår man sjældent det ønskede. 

De problemer der opstår, er individuelle men man kan generelt sige at der er en ”nedtur” efter opturen på kokain hvis man bruger det regelmæssigt: intens trang til mere kokain, sult, irritabilitet, apati, depression, paranoia, selvmordstanker, tab af sexlyst, søvnløshed eller overdreven søvn, svimmelhed, rysten. 

Ved langvarigt brug ses: rastløshed, angst, paranoia, irritabilitet, søvnløshed, vægttab, og en række andre mindre akutte psykiske symptomer. 

Hilsen
Henrik

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen