Spørgsmål:

Madlede ved hashmisbrug

Dato: 27.02.2019

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

27år

Hej. Jeg har røget hash i ca 3 år, da det er det eneste der har taget min kroniske migræne og hovedpine, jeg snart har haft i 20 år. Men jeg synes mit forbrug er begyndt at påvirke mig negativt, særligt det sidste halvår.

 Jeg har madlede ved alt, meget kvalme og tynd mave. Hvis ikke jeg har røget, kaster jeg det op jeg spiser, ligemeget hvor lidt. Hvilket gør jeg ryger mere end jeg har lyst til, så jeg kan spise og det er aldrig såmeget jeg får ned. Har smidt ca 15 kg siden september og jeg kan ikke tåle at tabe mere.

Kan mærke min krop trænger til at spise igen, hvad kan jeg gøre ved det? Og kan jeg gøre mon få styr på det uden at stoppe forbruget helt?

Desuden er min hukommelse virkelig hæmmet, også kortidshukommelsen. Men det kan jeg vel ikke gøre så meget ved, vel?

 

Mange tak, hilsen den sultne mave

Svar: 

Hej

Først og fremmest vil jeg sige at man jo også kan komme til at fejle andre ting mens man ryger cannabis så jeg vil under alle omstændigheder anbefale at du bliver checket hos din læge snarest. Et så stort vægttab skal man tage alvorligt!!

Konklusionen alle steder når man kigger efter hvad der sker når man indtager cannabis er at det stimulerer appetitten så man kan nemt forledes til at tro at problemet må ligge et andet sted.

Men langt tids brug af cannabis kan hos nogle udvikle sig til kvalme og opkastninger og dermed gøre præcist det modsatte af hvad det gjorde før.

De naturlige cannabinoider kan både fremme og hæmme appetitten og det er nok den effekt som også kan udvikle sig ved langvarigt brug men man ved grundlæggende ikke hvorfor det sker.

Tilstanden kaldes Cannabis hyperemesis syndrom hvor ”hyperemesis” betyde ”kraftig kvalme og opkastning”.

Der er kun en effektiv behandling og det er ophør med cannabisrygning. CBD-olie vil ikke give en løsning fordi CBD sandsynligvis er en del af problemet.

Med hensyn til din hukommelse – så kræver det energi at huske og når du er underernæret som du er nu - så vil din hukommelse lide under det!

Hilsen
Henrik 

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen