Spørgsmål:

Kokainforgiftning og hjertearytmi

Dato: 05.01.2018

Køn: 

Dreng/Mand

Alder: 

34år

Hej Nytårsaften fik jeg to streger kokain. Det er omkring et år siden jeg sidst tog det. Jeg fik en del hjertebanken og havde det som om blodet røg fra hovedet. Var utilpas nogle timer, indtil det gik over stille og roligt. Her den 4. jan. fik jeg det sådan igen og gik til lægen. Fik foretaget hjertecardiogram som viste jeg slog et ekstra hjerteslag en gang i mellem. Det kørte lidt ureglmæssigt. Blodprøverne så fine ud. Jeg får stadig nogle små ture hvor jeg bliver lidt skidt tilpas og kan mærke hjertet stadig slår lidt ujævnt. Jeg er blevet indstillet til hjerteafdelingen så de kan se, hvad der sker. Jeg er selvfølgelig vildt bekymret og fortryder, både fordi jeg er far og fordi jeg generelt sund og stærk, lever et sundt og fornuftigt liv uden røg, alkohol og usund mad. Jeg har jo nok fået en kokainforgiftning og har læst det er svært at helbrede. Kan du sige noget som helst om hvordan fremtidsudsigterne ser ud?

Svar: 

Hej

Nogle mennesker har tendens til at få hjerterytmforstyrrelser som pludselig dukker op på et tidspunkt i livsforløbet. Rytmeforstyrrelserne kan udløses af for eksempel stress og nogle gange svinder de af sig selv igen mens man andre gange må bruge medicin for at få det til at gå i ro eller blive stabilt.

Jeg ved ikke præcist hvad det er for en type du har, men den type som er ”flimmer” i hjerteforkamrene er kan godt udløses af kokain.
Så man kan måske godt sige at du har fået en ”kokainforgiftning” fordi dit hjerte er meget følsomt men nu ved du det og så må du jo holde næsen væk.

Det har ikke nogen særlig negativ indflydelse på din fremtid hvis det er den type rytmeforstyrrelse jeg har nævnt og behandlingsmulighederne er gode.

Hilsen
Henrik 

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen