Spørgsmål:

findes der behandling for crack i danmark

Dato: 06.05.2019

Køn: 

Dreng/Mand

Alder: 

35år

hej jeg bliv afhænge af crack for cirka 3år siden mi  3mdr erfter jeg started har søgt hjælp det jeg har oplevet i de 2 ambulant og 2 døgn center som jeg gik fra efter kort tid fordi de ikke ku magte opgaven og manglede viden på omrødet jeg gim maget på nette for at undersøge hvordan de ku være der ikke findes noget kvalificeret benhandlig for det stof og hvor uviden de er på området!jeg faldt over en annoce fra avisen informacion fra 2010  hvor  henrik udtaler!!

Ingen behandlingsformer

Mens crack oversvømmer det københavnske narko-marked, står myndighederne på bar bund, når det kommer til behandlingsmuligheder. Det mener Henrik Thiesen, leder af SundhedsTeam og lægefaglig konsulent ved sundhedsrummet på Vesterbro: »Kokainmisbrug passer ikke ind i den eksisterende behandlingsmodel, der er gearet til at hjælpe heroinafhængige med andre erstatningsstoffer som for eksempel metadon,« 

så gik tingene op for mig  at det jeg har prøvet at forklare kommune pcykiater læger o.s.v fik altid den i hodet at jeg nok ikke var motiveret nok men precis det du udtaler der det er det jeg har sagt til alle at de center er inretted til herioin misbruger rushmiddel center kbh ambulant ringed  jeg op  forleden og tænkte de må da vide noget men nej hun har arldrig mødt en her på stedet der hade det problem det sage kabs til mig for 2årsiden  og det har jeg bare arldrig ku forstå  fordi de fleste på istegade ryger kokain det har da  været min oplevelse og heroin er blivet mere  tabu  mit spørsmål  hvorfor kommer der ikke nogen i behanling for rygekokain? og jeg kommer selv længe ud ryger imellem 20 til 30 om dagen jeg kan bare ikke finne nogen steder hvor de sku expertisen til at hjælpe mig ud af det her helved har du et godt råd hvor de muligvis kan hjælpe mig? eller skal jeg til usa eller england som jeg ved har de rigtige programmer for crack afvænning???

Svar: 

Hej

Det er stadig rigtigt på den måde at der ikke findes en substitutionsbehandling for kokain og der er ikke rigtigt en overordnet enighed om hvordan kokainafhængighed skal behandles.

Som ved al anden afhængighed hvor man er hårdt medtaget kan der være behov for at komme i døgnbehandling i en periode men det er svært at få bevilling til nu om dage uanset hvor i landet man er.

Der findes medicinsk behandling som kan tage noget af uroen og abstinenser ved kokain men hvis man tænker sig en erstatning for kokain ligesom metadon er for heroin, så er problemet at man jo bliver ved med at stimulere kroppen og det medfører en kraftig stress som er skadelig.

Amerikanske forskere har vist at nogle af de stoffer som kan behandle ADHD også kan virke på kokainafhængige men her er der ikke tale om de stimulerende stoffer som ritalin. Der har også været arbejdet i mange år med vaccine mod kokain men det er dyrt i vaccinerne og det er ikke almindeligt tilgængeligt i Danmark.

Hilsen
Henrik

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen