Spørgsmål:

Dør jeg?

Dato: 08.02.2017

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

23år

Hej. Jeg er meget bange for at dø, faktisk har jeg en angst for at dø.. I weekenden, fredag, var jeg til fest hos en af mine bedste venner. Til festen, blev jeg tilbudt noget amfetamin, hvilket jeg har taget nogle gange før. Jeg tog så en bane og en bane blev til flere og til sidst slikkede jeg en fuld pose ren. Jeg er forelsket i den følelse jeg får når jeg tager stoffet, fordi jeg ikke er den pige med den største selvtillid eller selvværd, på en normal dag. Da jeg ikke tager stoffet til hverdag, og kun 1 gang i måneden (max), vil jeg ikke kalde mig selv for afhængig eller misbruger. Mit spørgsmål til dig er, kan jeg dø af det, nu hvor der er gået nogle dage? Eller sker det kun når man tager det? Hilsen den angste.

Svar: 

Hej
Amfetamin er et stimulans som både får en til at føle sig godt tilpas men det kan også blive alt for meget så det slår over i angst og psykotiske anfald hvis man er meget uheldig.

Fysisk giver det forhøjet blodtryk, høj puls, hjerteflimmer og brystsmerter. Svedeture, høj temperatur og forvirringstilstand. Hvis det går galt kan man få det der hedder serotonin syndrom som kan være livstruende men det sker alt sammen inden for kort tid og ikke efter nogle dage.

Du kan jo tilgengæld godt have en nedtur efter at have taget meget amfetamin og en del af nedturen kan være angst og depressive tanker.

Det lyder som om du helt mistede kontrollen over hvor meget du tog og det vil jeg mene er et faresignal som du skal lytte til – der er risiko for at det sker igen.

Hilsen
Henrik

800x600

Normal
0

21

false
false
false

DA
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Tabel - Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman",serif;}

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen